Suriye sınırında 18 asker yaralandı!

TSK'nın yaptığı açıklamada "Türkiye-Suriye Hududunda 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında saat 07.00 sularında köydeki bazı evlerden pompalı av tüfekleriyle birliğimizin üzerine ateş açılmış, açılan ateş sonrası 18 as

Suriye sınırında 18 asker yaralandı!

TSK'nın yaptığı açıklamada "Türkiye-Suriye Hududunda 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında saat 07.00 sularında köydeki bazı evlerden pompalı av tüfekleriyle birliğimizin üzerine ateş açılmış, açılan ateş sonrası 18 askerimiz kol ve bacaklarından, yüz ve boyun civarından saçma ile vurularak hafif yaralanmıştır." denildi.

Gece saatlerinde 2500-3000 kişilik kaçakçı grup tespit edildi. Güvenlik güçleri tarafından kaçakçı gruba hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça ikazlarda bulunuldu. İkazın ardından kaçakçı grup huduta yaklaşmaya devam etti ve hem Suriye tarafından hem de Türkiye tarafındaki Kuşaklı Köyü'nden bir diğer kaçakçı grubu taşlı saldırıda bulundu.

Askerler önce havaya uyarı ateşi açtı, ardından göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahalede bulundu. Müdahaleler sırasında 9 Türk vatandaşı yakalandı. Sabah saatler 05:30'u gösterdiğinde ise köylüler tarafından askerlerin geçişi engellenmek istendi. Mazot bidonları yakıldı ve askerler yaşlandı. Molotof kokteyleriyle zırhlı araçlar yakılmaya çalışıldı.

Saat 07:00'de ise köyün bazı evlerinden pompalı tüfeklerle ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda 18 asker kol ve bacaklarından hafif yaralandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler