Suriye için anlaşma sağlandı

Viyana'daki zirvede anlaşma sağlandı. Amaç Suriye'de 6 ayda geçiş süreci, 18 ayda seçim yapmak.   ABD Dışişleri Bakanı John Kerry: BM'nin 5 daimi üyesi Suriye'de bir ateşkes yapılması için karar çıkartılması konusunda anlaştı. Amaç 6 ayda geçiş süreci, 18

Suriye için anlaşma sağlandı
Viyana'daki zirvede anlaşma sağlandı. Amaç Suriye'de 6 ayda geçiş süreci, 18 ayda seçim yapmak.
 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry: BM'nin 5 daimi üyesi Suriye'de bir ateşkes yapılması için karar çıkartılması konusunda anlaştı. Amaç 6 ayda geçiş süreci, 18 ayda seçim yapmak. Esad'ın akıbeti konusunda anlaşma yok. 
 
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Suriye acil çözüm bekliyor ve bu konuda herhangi bir ön koşul olamaz. 
 
ZİRVEYE 20 TEMSİLCİ KATILDI
 
Suriye'de savaşa son vermek ve siyasal geçiş sürecini hızlandırmak amacıyla, Suriye rejimine destek veren ve karşı çıkan ülkeler arasında gerçekleştirilen Suriye görüşmelerinin üçüncü turu, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapıldı. 
 
ABD ve Rusya'nın ortak girişimiyle Suriye'deki iç savaşa siyasi çözüm bulmak amacıyla başlatılan görüşmelerde Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu temsil etti. 
 
Toplantıya Arap Birliği, ABD, Çin, Mısır, Avrupa Birliği, Fransa, Almanya, İran, Irak, İtalya, Ürdün, Lübnan, Umman, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve Birleşmiş Milletler'den toplam 20 temsilci katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem