Suriye gümrüğü PKK’nın elinde

Esad yönetiminin halka karşı başlattığı operasyonlar sonucunda şiddetli çatışmaların meydana geldiği Kuzey Suriye’de çarpıcı gelişmeler yaşanıyorSuriye yönetiminin gerek idari yöneticilerini gerekse askeri kuvvetlerini geri çekmesi sonucunda bölgede PYD i

Suriye gümrüğü PKK’nın elinde

Esad yönetiminin halka karşı başlattığı operasyonlar sonucunda şiddetli çatışmaların meydana geldiği Kuzey Suriye’de çarpıcı gelişmeler yaşanıyor

Suriye yönetiminin gerek idari yöneticilerini gerekse askeri kuvvetlerini geri çekmesi sonucunda bölgede PYD ile birlikte denetim ve kontrolü ele geçiren PKK’nın şimdi de gümrük noktaları kurduğu saptandı. 

Türkiye’nin büyük rahatsızlık duyduğu hareketlilik çerçevesinde, Kandil’deki silahlı grupları boş bırakılan bölgeye yerleştiren PKK’nın, her geçen gün etkinliğini artırmasıyla birlikte Mardin- Şanlıurfa sınır hattında yol kontrol ve gümrük noktaları oluşturduğu belirlendi.

PKK bu amaçla 8 ayrı noktada yol kontrol ve gümrük noktası kurduğu, sınır geçişi ve gümrükleme adı altında daha önce İran ve Kuzey Irak’ta yaptığı gibi para toplamaya başladığı saptandı. Örgütün Suriye’deki kamp sayısı 9’a ulaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler