Sürgün mü, terfi mi?

Başbakan Erdoğan tarafından imzalanan ve çarşamba günü Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek Emniyet Müdürleri Kararnamesi’yle pek çok ilin emniyet müdürü değişti.Tayinler arasında Trabzon İl Emniyet Müdürü Feridun Boz kendi isteği iç

Sürgün mü, terfi mi?

Başbakan Erdoğan tarafından imzalanan ve çarşamba günü Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek Emniyet Müdürleri Kararnamesi’yle pek çok ilin emniyet müdürü değişti.

Tayinler arasında Trabzon İl Emniyet Müdürü Feridun Boz kendi isteği için merkeze alındı. Tunceli Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ise Trabzon'a atandı.

Bazı illerin emniyet müdürlerini merkeze alan kararnamenin yürürlüğe girmesiyle Türkiye’nin gündemini sarsan Ergenekon, Balyoz ve KCK gibi soruşturmaların başındaki isim olan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder de Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü görevini üstlenecek.

Ergüder’in yanı sıra birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden bazı isimlerin Doğu ve Güneydoğu’daki kritik illerin emniyet müdürlüğüne atanması üzerine “sürgün” iddiaları gündeme gelirken Taraf ’a konuşan emniyet kaynakları, gelişmenin terörle mücadele konseptinin bir gereği olduğunu kaydettiler.

Tayini gerçekleşen isimlerin, “atamalardan rahatsız olduklarını sanmıyorum” diyen üst düzey bir emniyet yetkilisi tartışmalar hakkında şunları söyledi: “Bir defa söz konusu emniyet müdürlerimiz terfi alarak ilk kez emniyet müdürlüğüne atanmışlardır' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem