Sur ve İdil’de teröristler köşeye kıstırıldı

Diyarbakır'ın Sur ile Şırnak'ın İdil ilçelerindeki sokağa çıkma yasağı sürerken, her iki ilçede de teröristler köşeye sıkıştırıldı. Sur'da güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu bölgeleri top atışına tuttu. Teröristler tarafından kazılan hendek ve kuru

Sur ve İdil’de teröristler köşeye kıstırıldı

Diyarbakır'ın Sur ile Şırnak'ın İdil ilçelerindeki sokağa çıkma yasağı sürerken, her iki ilçede de teröristler köşeye sıkıştırıldı. Sur'da güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu bölgeleri top atışına tuttu.

Teröristler tarafından kazılan hendek ve kurulan barikatlar ile gerçekleştirilen terör eylemleri yüzünden Sur'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı 95'inci, İdil'deki yasak ise 18'inci gününde devam ediyor. İki ilçede de operasyonlar aralıksız sürüyor.

SUR

Yüzde 98'inin teröristlerden ve tuzaklardan temizlendiği Sur'daki operasyonlar, teröristlerin sıkıştırıldığı Savaş ve Hasırlı Mahallelerinde yoğunlaştırıldı. İlçede, teröristlerin bulunduğu alana son 2 gündür yoğun top atışları yapılıyor. Yoğun çatışmaların da yaşandığı ilçede, operasyonların sonuna yaklaşıldığı belirtildi. İlçedeki tahribat da dikkat çekti. Birçok binanın yerle bir olduğu ve zarar görmeyen evin neredeyse kalmadığı ilçenin altyapısı tamamen çöktü.

İDİL

İdil'de ise Yeni Mahalle'yi temizleyen güvenlik güçlerinin Turgut Özal Mahallesi'nde sıkıştırdığı teröristleri etkisiz hale getirmek için yürüttüğü operasyon sürüyor. Yaklaşık 5 bin güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonda, örgüte büyük darbe vuruldu.

Öte yandan, iki ilçede bombaların patlama anı amatör kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler