Sur şehitleri memleketlerine uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan uzman çavuşların naaşları düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehit oğlu babasının beresini takarak, asker selamı verdi. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde dün teröristlerle girdi

Sur şehitleri memleketlerine uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan uzman çavuşların naaşları düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehit oğlu babasının beresini takarak, asker selamı verdi.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde dün teröristlerle girdikleri çatışmada yaralanan ve kaldırıldıkları Asker Hastanesi'nde şehit olan uzman çavuşlar Mustafa Hakan Kacar ve Osman Kablan için cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törene, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7'nci Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, şehit Osman Kablan'ın oğulları Yasin ve Mustafa ile eşi Mahmure Gülay, şehit Mustafa Hakan Kacar'ın eşi Elif ve kız kardeşi Döndü ile anne ve babaları katıldı.

Törene yakınları askerleri personel desteğiyle getirildi. Ayakta durmakta zorluk çeken şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehitlerin naaşlarının alana getirilmesi ile başlayan törende konuşan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, "Hukuku, insan temel hak ve özgürlükleri, eşitliği, demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.

Konuşmaların ardından şehitler için dualar okundu. Ardından şehitlerin cenazeleri katafalktan alınarak, memleketlerine gönderilmek üzere ambulanslara bırakıldı.

Şehit Osman Kablan'ın oğlu Yasin Kablan, beresini taktığı babasını asker selamı ile uğurladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem