Sülük alıyor ağrı bitiyor

Günümüzde romatizma tedavisi başta olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği için sıkça kullanılan sülüklerin, Kayseri'de tezgahlarda satışına başlandı. Vücuda yapışık halde iken yaklaşık yüz çeşit bio maddeyi vücuda salgılayan küçük omurgasız hayvan ol

Sülük alıyor ağrı bitiyor

Günümüzde romatizma tedavisi başta olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği için sıkça kullanılan sülüklerin, Kayseri'de tezgahlarda satışına başlandı. Vücuda yapışık halde iken yaklaşık yüz çeşit bio maddeyi vücuda salgılayan küçük omurgasız hayvan olan sülükler, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde tamamlayıcı tıp alanlarında kullanılıyor. 

Kayserili sülük satıcısı Murat Kurt, sülüklerin özellikle yaz aylarında daha fazla alıcısının olduğuna dikkati çekerek, "Çok faydalı ve ağrısavar olarak adlandırabileceğimiz sülükler, insan sağlığı için faydalı bir omurgasız hayvandır. Sülüğün vücuda yapıştığı anda vücuda salgıladığı maddeler insan bağışıklığını güçlendirir, romatizmal rahatsızlıklara iyi gelir, kan basıncını düzenler, vücutta oluşmuş pıhtıyı çözer, kanı sulandırır, kalp krizi riski taşıyanların kurtarıcısıdır. Sülük kullanan kalp krizi geçirmez ve felç olmaz. Sedef ve egzama gibi cilt hastalıkları ve iyileşmeyen ameliyat izlerine iyi gelir." dedi. 

Sülük sezonunun Nisan-Eylül arasında olduğuna dikkati çeken Kurt, "Özellikle bu yıl Ramazan ayından sonra işlerimizin daha iyi olmasını bekliyorum. Sülüklerimizi Develi, Yeşilhisar, Pınarbaşı gibi yerlerden getirtiyoruz. Birçok ağrıya ve hastalığa iyi geldiğini biliyorum. Sülük kullanıp ta faydasını gören çok insan var. Sadece şeker hastalarının sülükleri daha kontrollü kullanmasını öneririm. Sülük ağrı olan bölgeye konulduktan sonra 20 ila 45 dakika arasında o bölgedeki kirli kanı emiyor ve ağrıyı dindiriyor. 2 günde 1 sülük kullanmak yeterli. Sülükleri kullandıktan sonra atmak, alkollü su veya çamaşır suyunda 5-10 dakika bekleterek imha etmek en doğrusu. 3 yıldan beri sülük satışını yapıyorum. Mart ayından itibaren sülük satışlarını, Sivas Caddesi Dalyan Balıkçılık yanında bulunan tezgahımda 4 tanesini 10 TL bedelle satarak gerçekleştiriyorum."diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem