Suçlanan MİT'çinin evine baskın

Adana polisi, Harmuş'u kaçıran MİT mensubu Ö.S.'nin Çukurova'daki evine 3 Şubat günü gitti.Suriyeli muhalif Albay Hüseyin Harmuş'un, sığındığı Hatay'dan kaçırılarak Suriye'ye teslim edilmesiyle ilgili soruşturma MİT'e uzandı. Polis, MİT görevlisi Ö.S.'ye

Suçlanan MİT'çinin evine baskın

Adana polisi, Harmuş'u kaçıran MİT mensubu Ö.S.'nin Çukurova'daki evine 3 Şubat günü gitti.

Suriyeli muhalif Albay Hüseyin Harmuş'un, sığındığı Hatay'dan kaçırılarak Suriye'ye teslim edilmesiyle ilgili soruşturma MİT'e uzandı. Polis, MİT görevlisi Ö.S.'ye savcılık kararını okuyarak gözaltına aldı.

Evine yapılan baskının ve evdeki aramanın görüntülerine ulaştı. MİT görevlisi Ö.S.'nin yakalandığında üzerinde halen MİT kimliği bulunduğu ve arabasında MİT'e teslim edilmek için yazılmış raporların yer aldığı kayda geçirildi.

Evinde yapılan aramalarda MİT'e yazılmış raporlar da kayıtlara girdi. Savcılığa göre MİT mensubu Ö.S., skandalın duyulduğu son güne kadar görevdeydi ve olayın duyulmasından sonra alalacele başka bir göreve kaydırıldı.

Kamera kayıtlarına göre polis savcılık kararıyla sabah erken saatte Ö.S.'nin Adana'daki evine gidip kapıyı çaldı. Ö.S. pijamalarıyla kapıyı açtı. Şaşkın ve uykulu haldeyken kendisine savcılık kararı tebliğ edildi. Daha sonra telefonlarına ve çantasına el konularak ev arandı. Arama sırasında Ö.S.'nin çantasından MİT kimliği ve pasaportu çıktı. Polisin arama sırasında MİT'e yazılmış çok sayıda rapor bulduğunu ve hatta komutan Harmuş'un teslim edildiği günden sonra da yapılan görüşmelerle ilgili bilgi ve belgeye ulaştığı ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler