Suçla mücadelede yeni dönem başlıyor

 Emniyet Genel Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadelede daha hızlı hareket etmek için gelişmiş kamera ve navigasyon sistemlerine sahip King Air 350i tipi uçağı filosuna kattı... Güvenlik güçleri, uçaktaki FLIR kameranın termal özelliği sayesinde, 6 bin met

Suçla mücadelede yeni dönem başlıyor

 

Emniyet Genel Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadelede daha hızlı hareket etmek için gelişmiş kamera ve navigasyon sistemlerine sahip King Air 350i tipi uçağı filosuna kattı...
 
Güvenlik güçleri, uçaktaki FLIR kameranın termal özelliği sayesinde, 6 bin metreden tespit, 3 bin metreden hedefe kitlenerek gece ve gündüz araç takibi yapılabilecek.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı Uçak Program Koordinatörü Nuri Temur,yaptığı açıklamada, başkanlığın 1981'de kurulduğunu ve bugüne kadar bünyesinde yalnızca helikopterler bulunduğunu söyledi.
 
Temur, filoya katılan uçakla gelişen dünya şartlarına ayak uydurmaya çalıştıklarını belirtti.
 
Dünyadaki polis teşkilatlarına paralel yapılandıklarını ve güç açısından iyi bir noktaya geldiklerini belirten Temur, "King Air 350i tipi uçağımız 2 adet turboprop motora sahip. Uçak, teşkilatımızın 24 saat hizmetinde olacaktır. Daha çok keşif gözetleme amaçlı kullanılacaktır. Uçağımızın filomuza katılmasıyla birlikte kaçakçılık, asayiş ve güvenlik konularında emniyetimizin daha hızlı hareket etmesi sağlanacak" dedi.
 
Havada 5 saatten fazla kalıyor
 
King Air 350i tipi uçak, 2 pilot 9 yolcu taşıma kapasitesine sahip, saatte 580 kilometre hız yapabiliyor. Tam yakıtla 3 bin kilometre yol alıyor, havada 5 saatten fazla kalıyor ve 11 bin metre yükseklikte görev yapabilme özelliğine sahip.
 
Havacılık Dairesi Başkanlığı bünyesindeki 20 helikopterden oluşan filoya katılan uçak, asayiş, terör, toplumsal olaylar, istihbarat, trafik, keşif ve gözetleme gibi alanlarda kullanılacak.
 
Dünya güvenlik teşkilatları tarafından benzer görevlerde kullanılan King Air 350i, yüksek teknolojilere sahip, kendini ispat etmiş bir uçak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler