Suç vergisi geliyor!

Hükümetin yeni çalışmasıyla fuhuş, kumar, kaçakçılık, tefecilik gibi yasadışı faaliyetlere adli cezanın yanı sıra bir de vergi cezası kesilebilir. İllegal faaliyetlerden gelir elde edenler, vergi kaçırmış kabul edilecek ve yüzde 2-20 arasında vergi cezası

Suç vergisi geliyor!

Hükümetin yeni çalışmasıyla fuhuş, kumar, kaçakçılık, tefecilik gibi yasadışı faaliyetlere adli cezanın yanı sıra bir de vergi cezası kesilebilir. İllegal faaliyetlerden gelir elde edenler, vergi kaçırmış kabul edilecek ve yüzde 2-20 arasında vergi cezası ödeyecek.

Süreye bakacak
Milliyet’ten Mithat Yurdakul’un haberine göre, uygulamaya, Vergi Usul Kanunu’nun 9. maddesindeki, “Vergiyi doğuran olayın kanunlarla yasak edilmiş bulunması vergi sorumluluğunu kaldırmaz” hükmü dayanaklık edecek. Kolluk kuvvetleri suçlularla ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirimde bulunacak, Maliye de süreye göre vergi cezası belirleyecek.

‘Teknik olarak mümkün değil’

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yasadışı faaliyetin vergilendirmeye konu olması için ticari, zirai, mesleki, gayrımenkul, menkul gibi alanlardan birine girmesi gerektiğini belirtti. Fuhuşun ticarete girmediğini belirten Hamzaçebi, “Fuhuş yapan kadınların vergilendirilmesi teknik olarak mümkün değil. Böyle bir uygulama Gelir Vergisi Kanunu’na aykırı olur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler