Suç örgütü operasyonu: 23 gözaltı

Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriş yapan Bangladeş, Somali, Afganistan, Pakistan ve Irak uyruklu 82 kaçak ile bu kişilerin Avrupa ülkelerine geçişlerini organize ettikleri belirtilen 23 kişi gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre, İstanbul Mali Suçlarla M

Suç örgütü operasyonu: 23 gözaltı

Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriş yapan Bangladeş, Somali, Afganistan, Pakistan ve Irak uyruklu 82 kaçak ile bu kişilerin Avrupa ülkelerine geçişlerini organize ettikleri belirtilen 23 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen bir çalışma kapsamında, Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren Bangladeş, Somali, Afganistan, Irak ve Pakistan uyruklu kişilerin Avrupa ülkelerine geçişlerini sağlayarak uluslararası düzeyde insan kaçakçılığı yapan bir suç örgütü olduğu tespit edildi.

Suç örgütü üyelerini ve bağlantı içinde oldukları kişileri belirlemek, örgütün faaliyetlerini ortaya çıkarmak, örgüt elemanlarını yakalamak ve faaliyetlerini sonlandırmak amacıyla çalışma başlatıldı.

Özellikle organizatörlere yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yaparak Avrupa ülkelerine gitmek istedikleri belirlenen yabancı uyruklu 82 kaçak yakalandı. Yakalanan kişiler, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Operasyon kapsamında suç örgütünün 16'sı yabancı uyruklu 23 üyesi de gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramada, çok sayıda pasaport, sahte kimlikler, banka cüzdanları, cep telefonu ve sim kartları ele geçirildi.

Suç örgütü üyelerinin, polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem