Subayların avukatı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti

Casusluk davasında 16 subayın avukatı olan Hakkı Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere siyasi iradeye bu kararlılığından dolayı, bu oluşumun yargılanmasını sağlamak yönündeki irade ve eylemlerinden dolayı müteşekkiriz. Adalet geç de olsa yerini

Subayların avukatı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti

Casusluk davasında 16 subayın avukatı olan Hakkı Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere siyasi iradeye bu kararlılığından dolayı, bu oluşumun yargılanmasını sağlamak yönündeki irade ve eylemlerinden dolayı müteşekkiriz. Adalet geç de olsa yerini bulacak" dedi.

FÖTE/PDY Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması olarak bilinen örgüte mensup olduğu iddia edilen kişilerin Askeri Casusluk davasına esas teşkil eden soruşturma sürecinde, terör örgütünün yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda taraflı, kasıtlı olarak usulsüzlük yaptıkları ve bu davanın şüphelilerinin kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden tasfiyesini amaçladıkları yönündeki iddialar ve bu yönde ciddi bulgular elde edilmesi üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir merkezli 18 ilde operasyon düzenledi.

Casusluk davasında 16 subayın avukatı olan Hakkı Çelik, operasyonla ilgili değerlendirmede bulundu.

"GENELKURMAY BAŞKANI ÖRGÜT LİDERİ YAPILDI"

Çelik, TSK'dan bir örgüt oluşturulduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "İzmir casusluk davası, balyoz davası, Poyrazköy davası paralel yapı olarak adlandırılan terör örgütünün Türkiye üzerinde oynanan büyük oyunun küçük bir parçası. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere siyasi iradeye bu kararlılığından dolayı, bu oluşumun yargılanmasını sağlamak yönündeki irade ve eylemlerinden dolayı müteşekkiriz. Bir yargılama fiil ve fail hakkında yapılır. Bu yargılamada maalesef fail çok, fiil yok. Bu örgüt maalesef Türk Silahlı Kuvvetlerinde işbirlikçileriyle yıllar boyu topladıkları bir takım belgeleri, silahlı kuvvetlerdeki başarılı subayları tasfiye etmek için parça parça dijital verilere yamamış ve kişilerle ilişkilendirmişler. Burada en önemli olay şu ki daha önce yargılama yapan mahkeme hiçbir zaman bize dijital verilerin imajlarını vermedi. Bu dijital verilerin en büyük özelliği içinde suç unsuru çıkan hiçbirisinin sistem verisi yok. Bu harddisklerin nereden alındıkları, kayıtların hangi tarihte nasıl geçirildiklerine ilişkin bir sistem bilgisi yok. Yani bunlar uzaydan gelmişler ve bu yargılama sebebiyle birçok günahsız insan maalesef yıllarca cezaevlerinde kaldı. Anneler, babalar, evlatlar mağdur oldu. Zaten terör örgütünün yaptıkları meydandadır. Türk Silahlı Kuvvetlerini örgüt yaptı, Genelkurmay Başkanını da örgüt lideri yaptı. Başka bir şey söylemeye gerek yok."

"MAHKEME HEYETİ ÇOK TARAFSIZ"

Adaletin geç de olsa yerini bulacağını ifade eden Çelik, "Adaletin yerini bulmasını sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Şu anki mahkeme heyetine de gerçekten teşekkür ediyoruz. Çok tarafsız ve iyi çalışıyorlar. Biz daha önceki heyete derdimizi anlatamadık ve o heyeti şikayet ettik. Şu anda HSYK'da o heyet hakkında soruşturma sürüyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler