Suat Kılıç'ın bakanlığı neden alındı? İŞTE O 4 NEDEN!

Şike sürecindeki taraflı duruşunun yanı sıra Trabzonspor'un hakkını görmezden gelmesiyle bordo mavili taraftarlarla arası açık olan Suat Kılıç'ın neden bakanlığına son verildiğinin perde arkası ortaya çıkmaya başladıKabinede yapılan değişiklik ile Gençlik

Suat Kılıç'ın bakanlığı neden alındı? İŞTE O 4 NEDEN!

Şike sürecindeki taraflı duruşunun yanı sıra Trabzonspor'un hakkını görmezden gelmesiyle bordo mavili taraftarlarla arası açık olan Suat Kılıç'ın neden bakanlığına son verildiğinin perde arkası ortaya çıkmaya başladı

Kabinede yapılan değişiklik ile Gençlik Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da görevden alınmasına artan doping olaylarının yanı sıra Hamamönü'nde aldığı tartışmalı ev, belediyeye sattığı bir araç ve kayınpederinin karıştığı yolsuzluk iddialarının rol oynadığı bildirildi. Samsun milletvekili olan Kılıç'ın yerine yine Samsun milletvekili Çağatay Kılıç'ın getirilmesi de dikkat çekti.

23 BİN LİRALIK EV 500 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

AK Partili Ankara Altındağ Belediyesi bir süre önce Hamamönü semtindeki eski evlerin sahiplerine istimlak kararı göndermiş ve evleri boşaltmalarını istemişti. Suat Kılıç da boşalan eski bir evi, belediyenin tarihi alanları koruma şube şefi Alpaslan Ekinci'ye vekalet vererek 23 bin liraya satın almıştı. Belediye daha sonra bu evlerin restorasyonunu yapıp bölgeyi ''Cazibe merkezi'' ilan edince Kılıç'ın evinin değeri de 500 bin liraya yükselmişti. Kılıç hakkında TBMM'de gensoru önergesi verilmiş ve Kılıç da her vatandaş gibi kendi cebinden ev satın aldığını savunmuştu.

44 BİN LİRAYA ALDI, 49 BİN LİRAYA SATTI

Kılıç hakkındaki ikinci iddia da kendi aracını Turgutlu Belediyesi'ne satması oldu. 44 bin liraya aldığı aracı 49 bin liraya sattığı gerekçesiyle TBMM'ye soru önergeleri verildi. Kılıç ise, aracı TURKAP isimli bir şirkete sattığını, TURKAP'ın da belediye şirketi olduğunu bilmediğini ileri sürdü.

KAYINPEDER FAKTÖRÜ

Kılıç hakkındaki bir olay da kayınpederi Ali Yüksel ile Ak Parti milletvekili Yalçın Akdoğan'ın eniştesi Oktay Ferşat'ın 4 bin adet 112 Acil Servis İstasyonu kurma projesi ile ortaya çıktı. Yüksel ile Ferşat'ın, Sağlık Bakanlığı ile anlaşma öngören sahte bir protokol hazırlayarak, 150 müteahhidi dolandırdıkları iddiasıyla soruşturma açılmıştı.

DOPİNG ANORMAL ARTTI

Suat Kılıç döneminde Türk sporundaki doping olayları da anormal derecede arttı. 2012'de dopingli çıkan sporcu sayısı 25 olurken, bu rakam 2013'de 150'ye yükseldi. 48 atlet, 40 halterci ve 17 yağlı güreşçide doping bulundu. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu ve Mersin Akdeniz Oyunlarında da Türk sporcularda yasaklı madde bulundu. Kılıç hakkında bu konuda gensoru önergesi de verildi. Reddedilen önerge ele alınırken Kılıç'a "Doping olaylarını önlemede yetersiz kaldığı, olayları sadece seyredip, Türkiye'yi küçük düşürdüğü" suçlaması yöneltildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler