Şu anda ulaştığımız bir kardeşimiz yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek'teki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarına ilişkin, "Bu gece itibarıyla bazı spekülatif cümleler de görüyoruz. Bazı televizyonlarda bize sordu vatandaşımız,

Şu anda ulaştığımız bir kardeşimiz yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek'teki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarına ilişkin, "Bu gece itibarıyla bazı spekülatif cümleler de görüyoruz. Bazı televizyonlarda bize sordu vatandaşımız, '3 kişiye ulaşılmış nasıl olacak?' diye. Şu anda bizim ulaştığımız bir işçi kardeşimiz yok. Herhangi bir ulaştığımız yer de yok. Her açtığımız su seviyesinde karşımıza yeni bir tablo çıkabilir. O yüzden böyle, beklentileri yükseltmek, vatandaşımızın ümitleriyle oynamak gerçekçi de olmaz, doğru da olmaz" dedi.

Yıldız, "Temel manada şu anda bu su sevkıyatı devam ediyor. Ama 1 saat sonrasıyla alakalı nasıl bir tabloyla karşılaşacağımızı bilmiyoruz. O yüzden bu manada süre vermemiz de doğru değil, gerçekçi de değil. İşte '3 saat sonra ne olur, 5 saat sonra ne olur?' dediğinizde, çok gerçekçi cevaplar bulamayabiliriz" şeklinde konuştu.

Ayrıntılar geliyor..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler