SRC ve Psikoteknik belgesi olmayanlar dikkat !

SRC ve psikoteknik belgesi olmayan sürücülere ve araç sahiplerine, yarından itibaren trafikte cezai işlem uygulanacak.Trafik uygulamalarında SRC ve psikoteknik belgesi bulunmayan sürücülere ise 250 TL, bağlı oldukları firmaya ise 5 bin TL para cezası kesi

SRC ve Psikoteknik belgesi olmayanlar dikkat !

SRC ve psikoteknik belgesi olmayan sürücülere ve araç sahiplerine, yarından itibaren trafikte cezai işlem uygulanacak.

Trafik uygulamalarında SRC ve psikoteknik belgesi bulunmayan sürücülere ise 250 TL, bağlı oldukları firmaya ise 5 bin TL para cezası kesilecek. Aynı zamanda araç da bağlanacak.

SRC BELGESİ NEDİR?

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren veya gösterecek olan tüm sürücülerin alması zorunlu olan belgedir. Bunun anlamı kısaca şudur: Kendi aracı ile yük veya yolcu taşıyan şoförler ile başkasının adına yük veya yolcu taşıyan şoförlerin alması zorunlu belgedir. Denetimlerde yük veya yolcu taşıdığınız baz alınmaz şirket adına kayıtlı veya ticari bir araç kullanıyorsanız SRC Belgesi ibraz zorunluluğunuz vardır.

PSİKOTEKNİK BELGESİ NEDİR?

Karayolu Taşıma Yönetmeliği 60. maddesi "e" bendine göre profesyonel sürücülere psikoteknik değerlendirme yapmaktadır. Aynı yönetmeliğin 73'üncü maddesine göre bu değerlendirmeyi yaptırmayan sürücüleri çalıştıran firmalar için para cezası, yetki belgesinin iptali ile ceza koşulları belirtilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler