S&P’den ’Türkiye’ yorumu

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye ve Endonezya'yı karşılaştırdığı raporda, tüm benzerliklere rağmen iki ülkenin kredibilite açısından zıt yönlere ilerlemekte olduklarını, bunun temel nedeninin de politika trendleri ve dış po

S&P’den ’Türkiye’ yorumu

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye ve Endonezya'yı karşılaştırdığı raporda, tüm benzerliklere rağmen iki ülkenin kredibilite açısından zıt yönlere ilerlemekte olduklarını, bunun temel nedeninin de politika trendleri ve dış politika farklılıkları olduğunu açıkladı.

Uluslararası Kredi Değerlendirme Kuruluşu S&P, Türkiye ve Endonezya'yı karşılaştırdı. Rapora göre; Türkiye'nin yatırımcı güvenindeki değişikliklere aynı kredi notuna sahip Endonezya'dan daha hassas olduğunu vurguladı. S&P, küresel likidite ve yatırımcı güvenindeki değişikliklere karşı iki ülkenin de kırılgan olduğuna açıklayarak, Türkiye'nin çok daha zayıf olan dış profili nedeniyle sermayenin gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş piyasalara yön değiştirmesinin hızlanmasına karşı hassas hale geldiğini bildirdi. S&P'ye göre Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatif, Endonezya'nın notu ise pozitifte bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler