Sözleşmelilere müjde

 Bir TV programına katılan Faruk Çelik, sözleşmelilerin kadro çalışmasının tamamlandığını, bir hafta içinde Başbakan'a sunulacağını söyledi. Çelik, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışmanın da sürdüğünü belirtti. 165 BİN SÖZLEŞMELİ Daha önce 205 bin

Sözleşmelilere müjde

 

Bir TV programına katılan Faruk Çelik, sözleşmelilerin kadro çalışmasının tamamlandığını, bir hafta içinde Başbakan'a sunulacağını söyledi. Çelik, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışmanın da sürdüğünü belirtti.
 
165 BİN SÖZLEŞMELİ
 
Daha önce 205 bin sözleşmeliyi kadroya aldıklarını ve şu anda 165 bin sözleşmeli olduğunu belirten Bakan Çelik, şu bilgileri verdi: "4B'li olarak tabir edilen personel ile kodrolu personel arasında ücret ve diğer haklar konusunda bir fark yok. Ama onlar da statü değişikliği istiyor. 165 bin sözleşmelinin 85 bini KİT'lerde çalışıyor. Onlar için bir çalışma yok. Kalan 80 binin 20 bini belediyelerde. Bunlara zaten bir sözümüz vardı ve kadroları tamamlanıyor. Kalan 60 bin personel için kadro kararını Sayın Başbakanımız verecek. Bir hafta içinde kendisine sunacağız."
 
5 MİLYON KİŞİNİN DOSYASI VAR
 
Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili de bilgi veren Çelik, şunları kaydetti: "2000 yılındaki yasa ile bir gecede kural değişmiş. Kural mevcut çalışanlar için de değişince duvara toslamışlar. Yasa doğru ama uygulamada sıkıntı olmuş. Bu şekilde 5 milyon insan var. Taleplerini bana ilettiler. Durumu SGK'ya incelettireceğimi söyledim. Sosyal güvenlik dengelerini bozacak bir düzenleme yapmamız mümkün değil. Ama bu değerlendiriyoruz. Çözüm olur mu bakıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem