Soylu: "Türkiye'nin gücünü anlayamamışsınız"

Bakan Süleyman Soylu Türkiye'nin gücünü anlayamamışsınız dedi.

Soylu: "Türkiye'nin gücünü anlayamamışsınız"

Bakan Süleyman Soylu Rusya ve İsrail ile yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Mavi Marmara saldırısı sonrası Türkiye’nin kararlı duruşu ve onurlu tepkisi sonuç vermiştir. Türkiye’nin özür, tazminat ve Gazze’ye ablukanın kaldırılması talepleri bugün itibariyle yerine getirilmiştir” dedi. Bakan Soylu, Rusya ile ilgili olarak ise, “Rusya ile beraber karşı karşıya kaldığımız durumda bir zamandır yapılan görüşmeler, karşılıklı değerlendirmeler sonucu bir adım daha bugün gerçekleşmiş oldu. Uzun yıllarca birbirine komşu olan, yüzyıllarca aynı devlet ilişkileri içerisinde bulunan bu anlayış tekrar aynı istikamette yolculuğuna devam edecektir” diye konuştu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’un Of İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun da katıldığı iftar programında vatandaşlara seslenen Bakan Soylu, İsrail'e karşı Türkiye’nin kararlı duruşu ve onurlu tepkisinin sonuç verdiğini söyledi.



Türkiye’nin özür, tazminat ve Gazze’ye ablukanın kaldırılması taleplerinin bugün itibarıyla yerine getirildiğini kaydeden Bakan Soylu, “Bu iftar sofrasından Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize selam göndermek istiyorum. Mavi Marmara saldırısı sonrası Türkiye’nin kararlı duruşu ve onurlu tepkisi sonuç vermiştir. Türkiye’nin özür, tazminat ve Gazze’ye ablukanın kaldırılması talepleri bugün itibarıyla yerine getirilmiştir. Artık Türkiye’nin eli oradaki Müslüman kardeşlerimize daha rahat uzanabilecek ve oradaki kardeşlerimizin de bizim gibi iftar sofralarında buluşabilmesinin, daha insanca yaşayabilmesinin inşallah önü açılacaktır” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ ANLAYAMAMIŞSINIZ”

Bakan Soylu, “İçimizdeki birtakım çatlak seslere de şunu sormak istiyorum; hani biz haksızdık? Hani bu talepler yerine gelmezdi? Hani Türkiye yalnızlaşıyordu? Ne oldu? Türkiye’nin üç talebi de yerine geldi mi, evet. Türkiye’nin haklılığı tescil edildi mi, evet. Türkiye yalnızlaştı mı, hayır. Demek ki ey Gezi zihniyeti, ey paralel zihniyet, ey kendi ülkesine yabancı zihniyet, demek ki siz iyi okuyamamışsınız. Demek ki siz Türkiye’nin gücünü anlayamamışsınız. Demek ki siz, Batı karşısındaki o ezikliği, o teslimiyetçi zihniyetinizi hala üzerinizden atamamışsınız” şeklinde konuştu.



“RUSYA VE TÜRKİYE AYNI İSTİKAMETTE YOLCULUĞUNA DEVAM EDECEKTİR”

Birilerinin Türkiye’nin üzerine yanlış planlar yaptığını dile getiren Bakan Soylu, “Rusya ile beraber karşı karşıya kaldığımız durumda bir zamandır yapılan görüşmeler, karşılıklı değerlendirmeler sonucu bir adım daha bugün gerçekleşmiş oldu. Hem Cumhurbaşkanımızın yazdığı mektup, hem Başbakanımızın mektubu, hem Dışişleri Bakanımızın yazdığı mektup ve bu karşı karşıya kaldığımız durumdan sonra uzun yıllarca birbirine komşu olan, yüzyıllarca aynı devlet ilişkileri içerisinde bulunan bu anlayış tekrar aynı istikamette yolculuğuna devam edecektir. Birileri Türkiye’nin üzerine yanlış plan yapmaktadırlar. Etrafımızda kurmak istediğimiz olumlu ilişkileri bir şey olsa da olumsuza çevirsek diye bir gayret içerisindedirler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler