Soylu: Terörle mücadelede kararlılığımız sürecek"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, memleketi Trabzon’da Sivil Toplum Örgütleri (STK) temsilcileri ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi.    Ramada Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantı öncesi bir açıklama yapan Soylu, milletin kend

Soylu: Terörle mücadelede kararlılığımız sürecek"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, memleketi Trabzon’da Sivil Toplum Örgütleri (STK) temsilcileri ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. 
 
Ramada Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantı öncesi bir açıklama yapan Soylu, milletin kendilerinden hizmet beklediğini ancak bazı çevrelerin Türkiye’yi meşgul ederek önüne set çekmeye çalıştıklarını söyledi.
 
Bakan Soylu, hükümetin yaklaşık 2 ay önce kurulduğuna dikkat çekerek “İki ay içinde bütün arkadaşlarımız mecliste ciddi şekilde çalışıyor. Plan bütçe olsun, meclis çalışmaları olsun, mümkün olduğunca bakanlık çalışmalarının yarısına da katılmaya gayret gösteriyoruz. Milletvekili arkadaşlarımızın işi zor. Çünkü saat 3’de bazen 2’de açılan meclis bazen 7’ye kadar sadece zaman geçirmekte ve televizyonlarda yapılan ideolojik konuşmalar üzerinden yürümektedir. Her gün yaklaşık 4-5 saat bunun yapıldığı bir meclis bir performans ortaya koyamaz. Hem milletvekillerimize haksızlık hem Türkiye’ye haksızlık. Yani bizim illa Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ideolojik tatmin ortaya koyalım diye göndermedik. Böyle bir şey yok. Bu meclis iç tüzüğünden faydalanan bazıları meclisin sadece bir çalışma arenasına döndürmeye çalışmaktadırlar. Oysa millet bizden hizmet beklemektedir. Maalesef Türkiye’yi meşgul ediyorlar. Kör anlayışının peşine kör ideolojinin peşine takılmış ve oradan Türkiye’nin bütün zenginliklerini ve bütün benliklerini engellemeye onları bir şekilde önüne set çeken bir anlayışla karşı karşıya bırakmaya çalışıyorlar. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Ancak bütün bunlarla birlikte şundan emin olmanızı isterim tüm arkadaşlarımız bakan arkadaşlarımız hükümet mensubu arkadaşlarımız, milletvekillerimiz bu dört yılın her saniyesini değerlendirmek için ciddi bir uğraş gayret içindeler. Herkeste büyük bir reform iştahı var. Şunları nasıl yapabiliriz nasıl edebiliriz. Elbette ki yapacaklarımız bir bölümü toplumun bir kesimi tarafından reaksiyon görecektir. Bu hep böyledir bu olacaktır. Ama biz orada da ortak aklı yorarak geliştirerek sağlamak durumundayız” diye konuştu.
 
20160123aw640548_03.jpg
 
GÜNEYDOĞU OLAYLARI
 
Güneydoğu’da gelişen olaylara değinen Bakan Soylu, Türkiye’nin Kasım seçimlerinden zaferle çıktığını hatırlatarak “Seçimden Türkiye çok pür bir sonuçla çıktı. Tartışılmayacak sonuçla çıktı. Etrafındaki coğrafyaya bakınca da demokrasi ile seçim sonucu Türkiye’nin çok önemli bir üstünlüğü oldu. Şimdi görüyoruz ki bunu bertaraf etmeye çalışılacak girişimler ortaya konulmaktadır. Bu çok açıktır. Türkiye’nin özellikle üniter yapısına, birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne en nihayetinde zarar verebilecek bir gelişme olamayacağı açıktır. Bu tartışma ortamına gelmez. Bu apaçık bir şey. Yapmak istedikleri çok nettir. Türkiye’yi istikrarsız bir ortama taşıyabilecek ve bu seçimin bize vermiş olduğu hızı, kuvveti ve demokrasinin bize vermiş olduğu gücü azaltmak ve Türkiye’nin şu taze heyecanını ortadan kaldırmak amacını güdüyorlar. Çünkü Türkiye'nin bu seçimin sonucunda hangi siyasi parti kazanırsa kazansın ama bu seçimin sonucunda dört yıl boyunca rahat huzurlu büyüyen kendini yenileyen, değişen reform yapan ve geleceğe hazırlık yapan bir ülke olmayı hak etmiştir. Bu hakkı elinden almaya çalışanlar var. Her zaman Türkiye’nin bir takım tarihsel meseleleri var. Bu tarihsel meselelerin sinirsel uçlarına dokunup bunları kanatarak Türkiye’de bu huzuru bertaraf etmeye çalışanlar var. Bu görülmektedir” dedi. 
 
20160123aw640548_02.jpg
 
KARARLILIĞIMIZ SÜRECEK
 
Terörle ilgili kararlılıklarının süreceğini kaydeden Bakan Soylu, “Şunu tam anlamıyla söylemek istiyorum. Çok ciddi bir kararlılığımız var. Bu kararlılığımız gözükmektedir. Milletimizin de bu kararlılığa desteği açıktır. Sabrı da açıktır. Bu konuda Türkiye’yi taşımak istedikleri nokta esas itibariyle şudur; Her seçim yeni bir başlangıçtır, her seçimin sonu. Ve her seçim demokrasilerde taze bir doğumdur. Bunu engellemeye çalışıyorlar. Bu gücü bizim elimizden almaya çalışıyorlar. Bir taraftan güvenlik güçlerimiz bunun yanı sıra o bölgedeki ekonomik, sosyal, psikolojik karşı karşıya kalınan bütün durumlara alacağınız tedbirlerle bu meseleyi çok etraflıca görülüyor ve bu konudaki adımlarımızı atıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
20160123aw640548_01.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem