Soylu: "Karar aziz milletimizindir"

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Bu seçimler sadece iktidar yenileme aracı değildir, bir istikamet aracıdır. Türkiye istikametini bulacaktır" dedi.   Soylu, Sanayi Mahallesi'ndeki İlim Yayma Cemiyeti Trabzon Şubesini ziyareti s

Soylu: "Karar aziz milletimizindir"
AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Bu seçimler sadece iktidar yenileme aracı değildir, bir istikamet aracıdır. Türkiye istikametini bulacaktır" dedi.
 
Soylu, Sanayi Mahallesi'ndeki İlim Yayma Cemiyeti Trabzon Şubesini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iddiasının, anlam ve mana boşluğu taşıyan dünya ülkelerine, anlam ve mana taşıyabilecek bir hedefi ortaya koymak olduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin her şeyinin olduğunu belirten Soylu, "Stratejik coğrafyamız, bereketli topraklarımız, etrafımızdaki coğrafyadaki bütün ülkelerden daha genç nüfusumuz var. Doğumuzdan eğitim, sağlık olarak daha yetkin ve daha gürbüz insan kaynağımız, batıdan da yaş ortalaması olarak daha iyi noktaya gelmiş genç nüfusumuz var" diye konuştu.
 
img_8538.jpg
 
Soylu, katılımcılarla, Türkiye'nin stratejik konumunun önemi, dünyadaki siyasal ve ekonomik gelişmelere ilişkin görüşlerini paylaştı.Türkiye'nin 1990 ile 2000'li yılları ıskaladığına dikkati çeken Soylu, şöyle devam etti:
 
 "Terör, ekonomik kriz, 28 Şubat ve deprem. Bir ülkenin başına gelebilecek felaketlerin büyük bir bölümü geldi ama baştan itibaren bir yürüyüşe başladı. Bu milletin yürüyüşüdür. Kimisi diriliş, kimisi yürüyüş, kimisi ekonomik büyüme, kimisi birinci sıçrama, kimisi yeniden küllerinden doğuş diyor. Bugün başımıza getirilmek istenen meselelerin tamamı küresel kaynaklıdır çünkü Türkiye dünya pazarlarında da coğrafya pazarlarında da iddialı bir hale gelmektedir. Türkiye sadece bunlarda değil, ekonomisi, üretkenliği ve stratejik aklıyla bambaşka bir noktaya gelmektedir."
 
Soylu, Türkiye'nin istikrarsız, kendi çatışmaları ve gelecek kaygısıyla içine kapanmış ülkeye döndürülmek istendiğini de dile getirdi. Türkiye'nin terör örgütünü ezmek ve ortadan kaldırmak için ciddi bir uğraş verdiğini anlatan Soylu, "Dış dünya, sınır dışında yaptığımız operasyonlara bir tek ses çıkmıyorsa bilin ki Türkiye'nin 2002'de başlattığı, 2011'den sonra sürekli yükselttiği temel hak ve hürriyetlerin bütün vatandaşlarımıza aynı şekilde verilmesine yönelik demokratik hamle sayesindedir" ifadesini kullandı.
 
img_8551.jpg
 
KARAR AZİZ MİLLETİMİZİNDİR
 
"Soylu, 1 Kasım seçimlerinin ve ondan sonraki seçimlerin tamamının, yapabileceklerine ait son kararın verileceği seçim olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
 
"Bu seçimler sadece iktidar yenileme aracı değildir, bir istikamet aracıdır. Türkiye istikametini bulacaktır. Karar aziz milletimizindir. Hiç bunda şüphemiz, herhangi bir akıl sarsılmamız söz konusu değildir. O ne derse doğrudur. Bizim görevimiz bildiklerimizi, yaşadıklarımızı ve hedefimizdeki Türkiye'yi ve kazanımlarımızın neler olduğunu milletimizle paylaşmaktır."
 
"Günlük uğraşla bizi paçamızdan aşağıya çekip, günlük meşgalelerin içerisinde eritemeyecekler" ifadesini kullanan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
img_8598.jpg
 
 "Bu topraklarda bize emanet edilen medeniyetleri yarına taşımak esas gayemizdir. Biliniz ki çok önemli noktaya gelmiş bir anlamı ve mücadeleyi size devredeceğiz. Sizin ölçeğiniz bizimkisinden daha üstte olmalıdır. Bizim getirdiğimiz noktadan çok daha ileri bir noktaya getirebilme gayretiniz olmalıdır. Onun için sorumluluğunuz büyüktür, yüksektir. Bu sorumluluğu aynı şekilde hazırlanarak sürdürmek lazım."
 
"Soylu, gençlere, dünyada geçerli olacak siyaseti, mühendisliği, mimarlığı, doktorluğu ve işletmeciliğini ortaya koymaları tavsiyesinde bulunarak, "Kendi dünyamıza bakarak bir değerlendirme yapmamalıyız ancak o zaman hedeflerimize ulaşırız ve Anadolu'yu mamur bir medeniyet haline getirdiğimizde, 'hadi bakalım sizin gücünüzden istifade etmek istiyoruz' diyenlere elimizi uzatır ve dünyayı peşimizden çekebilme kabiliyetine sahip oluruz. Bu kadar basittir. Bu auranın Türkiye'de, Anadolu coğrafyasında olduğunu bilmenizi istiyorum" diye konuştu.
 
Süleyman Soylu daha sonra ise Aydıntepe ve Yeşiltepe Mahallelerinde kahve ziyaretinde bulundu.
 
img_8609.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem