Soylu: En iyi cevabı sandıkta vermeliyiz

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "MHP'li, CHP'li ve Saadet Partili kardeşlerimize sesleniyorum. Bu Türkiye'de kimin iktidara geleceğinin önemli olup, olmadığının seçimi değildir. Bu bir memleket meselesidir. Vicdanınıza, anlayış

Soylu: En iyi cevabı sandıkta vermeliyiz
AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "MHP'li, CHP'li ve Saadet Partili kardeşlerimize sesleniyorum. Bu Türkiye'de kimin iktidara geleceğinin önemli olup, olmadığının seçimi değildir. Bu bir memleket meselesidir. Vicdanınıza, anlayışınıza, gördüğünüz fotoğrafa ve Türkiye'nin yarınlarına göre bir karar verin. Bu bir memleket meselesidir" dedi.
 
Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle kentteki bir restoranda bir araya gelen Soylu, 1 Kasım seçimlerinin sadece bir iktidarın belirleneceği seçim olmadığını, 1 Kasım seçimlerinin bir karar seçimi olduğunu söyledi.
 
Soylu, son 4 ayda yaşananları herkesin gördüğünü ifade ederek, ''Biz sadece PKK ile mücadele etmiyoruz. PKK'nın bir maşa olduğunu bilmenizi istiyorum. Türkiye'yi kendi problemleri ile uğraştırmak isteyen, Türkiye'yi içine kapatmak isteyen, Türkiye'nin ufkunu dünyaya, geleceğe taşımasını engellemek isteyen bir maşa olduğunu bilmenizi istiyorum. Bizim bir maşayı elimizin tersi ile iletebileceğimizi ve onu en ağır bir ceza ile cezalandırabileceğimizi hiç tahmin etmediler ve bugün aynısını yapıyoruz. Mağaralardan mağaralara bile geçmekte tereddüt ediyorlar. Bu Türkiye, artık öyle eski Türkiye değil'' diye konuştu.
 
Türkiye'nin gücünü kimsenin hafife almaması gerektiğini vurgulayan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Türkiye'nin gücünü kimse hafife almasın. Bütün dünyaya söylüyorum, yakınımızda, sınırımızda, içimizde kimse ameliyat yapamaz, biz yaptırmayız. Biz, bin yıllık bir devletin bugünkü emanetçileriyiz. Bize nasıl özgür, bağımsız ve hür bir ülke verilmişse, ezanı Muhammedi bu semalarda nasıl Allah'u ekber demesi bizim istikbalimizin ve istiklalimizin sembolü ise ay yıldızlı bayrağımız nasıl dalgalanıyorsa nazlı nazlı, bu memleketi seven insanlara söylüyorum, PKK'yı bitireceğiz, adını bile kimse anmayacak.'' 
 
BUNLARA EN İYİ CEVABI SANDIKTA VERMELİYİZ
 
Soylu, Türkiye'nin demokratik olarak hiçbir zaman geri adım atmadığını belirterek, ''Şimdi 1 Kasım seçimlerine gidiyoruz. Bunlara en iyi cevabı sandıkta vermeliyiz. Çünkü Türkiye ne kazandıysa seçimlerde kazanmıştır. 1950'de eğer ezanı Muhammedi bu semalarda 'Allah'u Ekber' diyorsa, bu reyin sonucunda oldu. Bu ülkede topraklar su ile buluşmuşsa, bu reyin sonucunda oldu. Bu ülkede çimento, kağıt fabrikaları, sulama kanalları yapılmışsa bu reyin sonucunda oldu. Bir köylünün oğlu, kızı avukat olmuşsa, bu reyin sonucunda oldu. Türkiye her problemini, her sorununu demokrasi ile sandıkla ve oyla çözdü. Şimdi yeniden bunu çözmeye doğru gidiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
"Biz büyük, asil bir milletiz ve dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olmaya talip bir ülkeyiz" diyen Soylu, şunları kaydetti:
 
"Hiç kimsenin Türkiye'ye yakışmayan, sığmayan bir elbiseyi biçmeye hakkı yoktur. Biz buna müsaade etmeyiz. Türkiye'yi yanlış tanımışlar, yanlış anlamışlar. Biz bugüne kadar bu coğrafyada oyun bozmadık, bugüne kadar bu coğrafyaya huzursuzluk, sıkıntı getirmedik. Bilmenizi istiyorum ki, bu coğrafyada hiçbir tereddüt oluşturmadık. Sadece barışın, istikrarın, uzlaşmanın ve iyiliğin tarafında olduk ama eğer damarımıza basarlarsa, biz oyun bozarsak herkesin oyununun ve hesabının alt üst olduğu günler gelir. Biz bunları yapmıyoruz. Türkiye'nin demokrasisi üzerinde oyun oynamaya çalışanlar, onun için seçimleri istismar etmeye, seçimlerin değerini düşürmeye çalışıyorlar."
 
Ankara'da yaşanan terör saldırısına da değinen Soylu, "Ankara'da yüreğimize bir hançer saplayıp,  milletimize 'ne oluyor' deyip, insanlarımızın zihinlerini başka bir tarafa taşımak istiyorlar ve Türkiye'nin gücünü, kudretini ve kuvvetini test etmeye çalışıyorlar. Biz bunların hepsinin üzerinden geliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
BİZ NE YAPTIĞIMIZI, NASIL ADIM ATTIĞIMIZI BİLİYORUZ
 
Soylu, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığına dikkati çekerek, "Türkiye etrafındaki ülkelere, büyük bir ülkenin baktığı gibi bakmakla mükellef ve sorumlu ülkedir. Biz bundan vazgeçmeyeceğiz. Onlar bizi eski Türkiye kabına sokmaya çalışacaklar, biz de o eski Türkiye kabında olmayacağız. Biz medeniyetimizin bize bıraktığı büyük mirasın, bütün gereğini yerine getirmek için adımlarımızı atmaya aynı şekilde devam edeceğiz. Çıldırıyorlar, kıskanıyorlar ve bunun bize hesabını sormaya çalışıyorlar" dedi.
 
Aydın Doğan'a ait gazetede yer alan bir haberi eleştiren Soylu, şu ifadeleri kullandı:
 
 "Aydın Doğan'ın gazetesini gördünüz. Evet, milli otomobil üretiyoruz, onun için seferber oluyoruz ve heyecanımızı ortaya koymaya çalışıyoruz. O da bizim milli otomobilimizi istiskale uğratmak, alay etmek ve küçük düşürmek için gazetesinde manşet ortaya koyuyor. Ertesi gün de Almanya'da üretilen bir otomobili, dünyanın en iyi otomobili olarak manşetine çekerek, kimin milli olmadığını, niçin Cumhurbaşkanı, 'milli ve yerli adama ihtiyacımız var' dediğini, bir kez daha anlıyor musunuz? Kimin, kimin adamı olduğu bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Evet maskeler düştü ve son 4 ayda kimin nerede olduğu bir kez daha görülmüştür."
 
Soylu, her bir oyun çok önemli olduğu bir seçime gidildiğine işaret ederek, "MHP'li, CHP'li ve Saadet Partili kardeşlerimize sesleniyorum. Bu Türkiye'de kimin iktidara geleceğinin önemli olup, olmadığının seçimi değildir. Bu bir memleket meselesidir. Vicdanınıza, anlayışınıza, gördüğünüz fotoğrafa ve Türkiye'nin yarınlarına göre bir karar verin. Bu bir memleket meselesidir. Bu memleketimizin, ülkemizin selametidir ve Türkiye'nin hedeflerinin anahtarıdır" dedi.
 
AK Parti'nin 13 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatan Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Bir siyasi parti, 13 yıllık bir parti olur da reform, dönüşüm ve milletin refahını yükseltme heyecanını kaybetmez mi ? 'Ben yaptım, yeter artık' demez mi? Ey arkadaşlar, bu ülkede 14 yıl önce kasa fırlatılıyordu, dün akşam uydu fırlatıldı. Onlar bizi geri bırakmak istedikleri kadar biz Marmaray'ı açıyoruz, 3'üncü hava limanının temelini atıyoruz, Mersin'den Kıbrıs'a kadar denizin 200 metre altından giden asrın su projesi ile Kıbrısımızı bırakmıyoruz, ona da sahip çıkan bir anlayışı ortaya koyuyoruz. Bundan vazgeçmeyiz. Biz ne yaptığımızı, nasıl adım attığımızı biliyoruz."
 
Programa, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün de katıldı.
 
Soylu, daha sonra Tonya ilçesinde esnaf ve vatandaşla bir araya gelerek, sorun ve isteklerini dinledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem