Soylu: "Bazı alanlarda AB'yi geçtik"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Maalesef bugün ülkemizin önümüzdeki 4 yılına yönelik atacağı adımların heyecanını yaşatmaktan, ülkemizin insanını ve yöneticilerini alıkoymaya çalışanlar, "hendek" siyasetiyle 1 Kasım ile vermiş olduğu de

Soylu: "Bazı alanlarda AB'yi geçtik"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Maalesef bugün ülkemizin önümüzdeki 4 yılına yönelik atacağı adımların heyecanını yaşatmaktan, ülkemizin insanını ve yöneticilerini alıkoymaya çalışanlar, "hendek" siyasetiyle 1 Kasım ile vermiş olduğu demokratik kararın hızını kesmeye çalışmaktadırlar" dedi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından EKPSS ve kura yoluyla bin 950 kadroya engelli memur ataması yapıldı. Çalışma Bakanlığı'nda gerçekleştirilen engelli memur yerleştirme kura çekimine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.
 
Bakan Soylu, törende yaptığı konuşmada, "Maalesef bugün ülkemizin önümüzdeki 4 yılına yönelik atacağı adımların heyecanını yaşatmaktan, ülkemizin insanını ve yöneticilerini alıkoymaya çalışanlar, "hendek" siyasetiyle 1 Kasım ile vermiş olduğu demokratik kararın hızını kesmeye çalışmaktadırlar. Bu bizim açımızdan kabul edilebilir değildir" dedi.
 
dsc_0080.jpg
 
"Bugün reformlarımızı ortaya koyduğumuz günlerden bir tanesini yaşıyoruz" diyen Soylu, şunları kaydetti:
 
"1 Kasım'a çıkarken milletimize birçok taahhütler verdik. Bu taahhütler, bir taraftan reformların, diğer taraftan dönüşümlerin, diğer taraftan toplumun refahını yükseltmek için atacağımız adımların ve büyük projelerin taahhütlerini ortaya koydu. Bunları gerek Meclis'imizde, gerek idari kararlarımızda gerçekleştirmeye çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz."
 
"20. ASIR BAŞINDAN İTİBAREN BAŞLAYAN EN TEMEL GELİŞMELERDEN BİRİSİ TÜRKİYE'NİN ENGELLİLERE YÖNELİK YAKLAŞIMIDIR"
 
Soylu, hedeflerinin bir bölümünü gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bunları tamamlamak için büyük gayret ortaya koyacağız. Özelikle 20. asır başından itibaren başlayan en temel gelişmelerinden birisi Türkiye'nin engellilere yönelik yaklaşımıdır. Acaba ne olacak denilen engelli politikalar yapılmış ve bugün büyük bir kararlılıkla bu yola devam edebilme fırsatı ortaya koymuştur" diye konuştu.
 
dsc_6863.jpg
 
Engelliler için yapılan atamalar hakkında bilgiler veren Soylu, "Bugün yaklaşık bin 950 arkadaşımız kamu personeli olarak yeni bir hayata başlayacaktır. Özellikle 2002 yılına kadar 5 bin 777 olan memur sayımız bugün yaklaşık 42 bin 656 rakamına ulaşmıştır. Yaklaşık yüzde 737'lik bir artış. Yeter mi? Yetmez. Elbette ki bunu devam ettirmek, bunu arttırmak bizim en temel sorumluluklarımızdan bir tanesidir. Özellikle 2015 yılı içerisinde 6 binin üzerinde engelli alımı sağlandı" şeklinde konuştu.
 
"AB ÜLKELERİNDEKİ STANDARTLARI YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞIRKEN BAZI NOKTALARDA ONLARI GEÇTİK"
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ise, engelli bireyler için yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. "Engelli bireyi olmak insanlara yüktü, engelli bireyi olmak insanlara utanç vesilesiydi; engelli vatandaşı olmak hayatı kat kat ağırlaştıran, artık taşınamaz hale getiren bir süreçti" diyen Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Engellilerle ilgili yasal zeminleri düzenledik. Kanunları, yönetmelikleri değiştirdik. Bir taraftan da engeli vatandaşlarımızın, o standart, insani yaşam kalitesini belli bir noktaya getirmek için çalışırken, AB ülkelerindeki standartları yakalamak için çalışırken, bazı noktalarda onları geçtik. Bugün geldiğimiz noktada dokunmadığımız hiçbir engelli vatandaşımız kalmadı."
 
Konuşmaların ardından Soylu ve Ramazonoğlu, atamalar için hazırlanan butonlara basarak bin 950 engelli vatandaşın atamasını gerçekleştirdi. Vatandaşlar, sonuçları salondaki ekrandan takip etti.
 
dsc_6964.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler