''Soykırım'' cezalarını o ödeyecek!

Yasa teklifi Ocak ayında senatoya gidecek. Cezayir asıllı Fransız işadamı Raşid Nekkaz, ''soykırımı inkar yasası''nın kabul edilmesi halinde hüküm giyecek kişilerin cezalarının ödenmesi için 1 milyon euroluk fon oluşturdu.Yazdığı bir milyon euroluk çekle

''Soykırım'' cezalarını o ödeyecek!

Yasa teklifi Ocak ayında senatoya gidecek. Cezayir asıllı Fransız işadamı Raşid Nekkaz, ''soykırımı inkar yasası''nın kabul edilmesi halinde hüküm giyecek kişilerin cezalarının ödenmesi için 1 milyon euroluk fon oluşturdu.

Yazdığı bir milyon euroluk çekle Associated Press'e poz veren Nekkaz, Türkiye'nin Müslüman bir ülke olduğu için cezalandırıldığını, bu yüzden söz konusu yasanın hedefinin de İslam olduğunu ifade etti.

Nekkaz, daha önce de Avrupa'da peçe giydiği için mahkum olan Müslüman kadınların cezalarını ödemeyi teklif etmişti.

Kırk yaşındaki Fransız, kurduğu "Raşid Nekkaz Partisi" ile 2007'deki genel seçimlere katılmış, yüzde 0.56 oy almıştı. Nekkaz, Fransa'da bu yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine de aday olmayı planladığını açıklamıştı.

YASA TEKLİFİ, OCAK'TA SENATOYA GİDECEK

Öte yandan Fransız haber radyosu France Info, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını inkar edenlere bir yıla kadar hapis ve 45 bin euro para cezası verilmesini öngören ve 22 Aralık günü Fransız Ulusal Meclisi'nden geçen yasa tasarısının, kanun olma prosedüründeki ikinci etap olan senato ayağına Ocak ayının içinde geleceğini duyurdu. 

France Info, Fransa'da yaşayan Türklerin, Türk asıllı Fransızların ve Türkiye'nin tüm ikazlarına rağmen inadından vazgeçmeyen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da vermiş olduğu "Türkiye 'Ermeni soykırımını' derhal tanımazsa Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce kanuni yoldan gerekeni yaparım" sözünü yerine getirmeye niyetli olduğunu belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem