SONY'den devrim gibi karar! Drone işine giriyor

İnsansız hava araçları son dönemde birçok üreticinin ilgili alanı olmuş durumda. Teknoloji, sanayi, ticaret gibi endüstrinin birçok kolunda günlük sayısız görevi yerine getiren insansız hava araçları bu defa Sony’nin gündeminde.Sony Japon menşeli bir başk

SONY'den devrim gibi karar! Drone işine giriyor

İnsansız hava araçları son dönemde birçok üreticinin ilgili alanı olmuş durumda. Teknoloji, sanayi, ticaret gibi endüstrinin birçok kolunda günlük sayısız görevi yerine getiren insansız hava araçları bu defa Sony’nin gündeminde.

Sony Japon menşeli bir başka şirket ZMP ile güçlerini bu defa insansız hava aracı için birleştiriyor. Daha önce sürücüsüz otomobiller için ortak bir girişim başlatan Sony ve ZMP bu defa insansız hava araçları için iş birliğine gidiyor.

Aerosense adlı ortak girişimde insansız hava aracının robotik teknolojilerini alanında uzman bir şirket olan ZMP geliştirecek. Sony ise insansız hava aracının kamera, sensör ve iletişim teknolojisinden sorumlu olacak.

800 bin dolar girişimle ilk adımı atılan insansız hava aracı 2016 yılında piyasada olacak ve endüstride geniş bir alanda kullanıma sunulacak. 

1437808288_sony-zmp-drone-640x427.jpg

Teknoloji Oku

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem