Soner Yalçın tahliye edildi

Odatv davasının sanıklarından gazeteci-yazar Soner Yalçın için tahliye kararı çıktı.İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Odatv'' davası kapsamında tutuklu yargılanan gazeteci Soner Yalçın'ın tahliyesine karar verdi.Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv'd

Soner Yalçın tahliye edildi

Odatv davasının sanıklarından gazeteci-yazar Soner Yalçın için tahliye kararı çıktı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Odatv'' davası kapsamında tutuklu yargılanan gazeteci Soner Yalçın'ın tahliyesine karar verdi.

Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında açılan davanın 15. duruşması görüldü.

SONER YALÇIN'A ŞARTLI TAHLİYE

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci karar için ara vermişti. Daha sonra ise oy çokluğu ile yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunan gazeteci Soner Yalçın için şartlı tahliye kararı verildi. Soner Yalçın'a muhalefet şerhi kararı ile birlikte yurt dışı yasağı da getirildi.

 

Odatv davasında daha önce de Ahmet Şık, Nedim Şener ve Müyesser Yıldız tahliye olmuştu. Yalçın Küçük içinse bir tahliye kararı çıkmadı.

 "KÖTÜLÜK DEVLET İÇİNDE YUVALANMIŞTIR"

 ''Odatv'' davasının İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasında tahliye talebine ilişkin söz verilen tutuklu sanık gazeteci Soner Yalçın, kötülüğün sıradan olduğunu ve ülkede zalim bir kötülüğün var olduğunu savunarak, ''Bu kötülük örgütlüdür ve ne yazık ki devlet içinde yuvalanmıştır. Düzenlediği tertiplerle insanları itibarsızlaştırmakta, hapse attırmaktadır'' ifadelerini kullandı.

 Yalçın, bu kötülüğün yolun sonuna geldiğini ve açığa çıkmaya başladığını belirterek, şöyle devam etti: ''Baksanıza, Başbakan Erdoğan bile kendisinin dinlendiğini, ofislerinde dinleme cihazı, böceklerin bulunduğunu açıkladı. Şimdi sıra bu böceği yerleştiren kötülük merkezini ortaya çıkarmaya geldi. Buradan açıklıyorum, biz bu tertipçileri biliyoruz. Yazdık ve 2 yıldır da bu mahkeme salonundan haykırıyoruz.

Bu tertipçiler, Deniz Baykal'a kaset komplosu yapanlardır. Bu tertipçiler, 10 MHP'liye seks kaseti komplosu kuranlardır. Komplo yapacağı kişinin telefonunu dinleyecek, adım adım takip edecek, gizlice evlere girip kamerayı yerleştirecek, görüntüleri kaybedecek, yurt dışından internete sızdıracak ve hiç yakalanmayacak! Böylesine bir tertibi kim yapabilir? Sırtını devlete dayamadan, devletin istihbarat olanaklarına sahip olmadan bu tezgah kurulabilir mi, yapılabilir mi? Türkiye'nin merakla aradığı asıl derin devlet işte budur.''

Bu konuları yazdıkları için kendilerine de komplo kurulduğunu iddia eden Yalçın, bu tertipçilerin şimdiki yeni hedefinin Başbakan Erdoğan olduğu gün gibi açıktır. Devlet içindeki bu güç-iktidar çatışması kaçınılmazdır'' diye konuştu.

Mahkeme, Soner Yalçın'ın talebini yerinde bularak tahliyesine karar verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem