Son dakika!.. 'Diri diri yakacaklar'

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Japonya Büyükelçiliği'ndeki müdahale tartışmasıyla ilgili Meclis'te ikinci kez basın toplantısı düzenledi.Kamer Genç'in açıklamalarından satır başları şöyle:- Yolsuzlukları, hukuksuzlukları anlattığım için beni linç et

Son dakika!.. 'Diri diri yakacaklar'

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Japonya Büyükelçiliği'ndeki müdahale tartışmasıyla ilgili Meclis'te ikinci kez basın toplantısı düzenledi.

Kamer Genç'in açıklamalarından satır başları şöyle:

- Yolsuzlukları, hukuksuzlukları anlattığım için beni linç etmek istiyorlar. Hata yapsam diri diri yakacaklar. Ziraat Bankası, üç gün önce alınan araziye üç gün sonra 180 milyon dolar kredi veriyor. Genel Müdür Yüksel’i de tanırım, ‘Ya Yüksel sen imam-hatiplisin. Bunlar imam hatiplerin bazıları imamlıktan ziyade faizciliği daha iyi yapıyorlar diye mi seni buraya getirmişler’ dedim. Araziyi alan Rixos otellerinin sahibi Fettan mı, Fettah mı? Nedir? (Gazeteciler Fettah Tamince deyince) Tam ince mi, iyi ki tam kalın değilmiş. Kusura bakmayın.

- Biraz da eğlence olsun, anlatayım. Dört erkek odama geldi. Bunlar çocuklarını göremeyen boşanmış erkeklermiş. Dediler ki; ‘Biz Fatma Şahin’in Aile Bakanlığı’na gittik. Bin 600 personel çalışıyor, bin 300’ü kadın , bunların da bini boşanmış kadınlar. Onun için erkekler aleyhine kararlar çıkarıyorlar.’ CHP Genel Merkezi’ne gelenler de o kadınlar.

- Bülent Arınç diyor ki tazminat ödedim. ‘Bir lira tazminatı çıkarsın yüz mislini ödeyeyim dedim, yoksa istifa etsin’ dedim. Ama şimdi istifa etsin demiyorum, mesela çıkar da miyavlayabilir mi? Kedi gibi bir ses çıkarabilir mi? Yalan söylemenin de bir bedeli olmalı değil mi? Mesela anırabilir mi gibi şaka da yapılabilir. Ben kendi takdirlerine bırakıyorum.

- 30 yıldır ben bu elçiliklere davet edilirim. Neden davet edilirim onu da bilmiyorum. Demek ki adamlar benim ya fiziğimi ya da sohbetimi beğeniyorlar. Tanıyanlar benim aç insan olmadığımı bilir. Ben oraya içki içmek için mi gidiyorum? Rus elçiliğine de gidiyorsunuz votka içiyorsunuz, bu gayet doğal. İçki içmek de medeni insan işidir. Taner Yıldız’ın acaba bakanlık sıfatı olmasa bir elçilik davet eder mi? Taner Yıldız herhalde herkesi kendi gibi biliyor.

- O gün üç tane erkek müdahale etti bana. Fakat bir kadın geldi, ‘Yahu şey etmeyin’ dedi. Onlar bana sert müdahale etseler ben de müdahale edecektim. Yumruk atsalar ben de yumruk atacaktım. Koruma kim yahu! Şimdi bir seyahate (CHP heyetinin ABD ziyareti) gidiyorum, döndükten sonra çok ciddi şeyler yapacağım. Onlar benim zekatım kadar kadınlara saygı duymuyorlar. O yürüyen hanımlara da saygılarımı sunuyorum. Ama niçin yürüdüklerini de bilmelerini istiyorum. ‘Kamer Genç istifa’ diyorlar. Tamam da ben bakan değilim, bir icraatım yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem