Somalılar maden şehitliğine akın etti

13 Mayıs 2014 tarihinde, 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının yaşandığı Manisa'nın Soma ilçesinde Kurban Bayramı arifesinde yine hüzün hakim.Dünyayı sarsan faciada hayatını kaybeden 301 işçiden 39'unun kabrinin bulunduğu Soma Maden Şehitliği b

Somalılar maden şehitliğine akın etti

13 Mayıs 2014 tarihinde, 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının yaşandığı Manisa'nın Soma ilçesinde Kurban Bayramı arifesinde yine hüzün hakim.

Dünyayı sarsan faciada hayatını kaybeden 301 işçiden 39'unun kabrinin bulunduğu Soma Maden Şehitliği bayram arifesinde ziyaretçi akınına uğradı. İlçeden ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlar maden şehitlerinin kabirlerini ziyaret ederek dua etti. Şehit madenci yakınları facianın üzerinden geçen 4. bayramda yakınlarının kabir başlarında gözyaşı döktü.

TÜRK İŞ GENEL BAŞKANI ZİYARET ETTİ

Soma Maden Şehitliğini ziyaret edenler arasında Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay'da yer aldı. Şehit madencilerin kabirlerine karanfil bırakan Atalay, her bayram öncesi Soma'yı ziyaret sözünü tutmaya çalıştığını kaydetti.

Olayın üzerinden 18 ay geçtiğini hatırlatan Atalay, "Bu dördüncü bayram. İşçilerin sendikaların bayramda gideceği ailesinden sonra en önemli yerlerden biri burası. Buraya gelmek lazım. Facianın ardından 19 Mayıs'ta ben her bayram burada olacağım diye söz vermiştim. Allah ömür verdi yine nasip oldu. Mezarlıktayız konuşacak çok şey var ama yeri değil" dedi.

"BU ÜLKEDE HER GÜN ÜÇ İŞÇİ İŞ KAZALARINDA ÖLÜYOR"

Ülkenin terörle ilgili sıkıntılı bir süreç içerisinde olduğuna dikkat çeken Atalay, "Ülkemiz terörle ilgili yoğun bir şekilde sıkıntı içinde. Geçen hafta Ankara'da terörle ilgili Türk İş'in öncülüğünü yaptığı 250 bin insanın katıldığı bayrak mitingi yaptık. Toplumun bütün katmanları oradaydı. Solcusu sağcısı, kürdü, alevisi sünnisi o alandaydı. Buradan ibret almalıyız" diye konuştu.

İş cinayetlerinin sona ermesi gerektiğini anlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir daha iş cinayetinin olmaması temennimiz. Ülkede her gün 3 işçinin ölümüyle cinayetler devam ediyor. Bu ölümler toplu olduğu zaman dünya duyuyor ama sayısı az olduğu zaman kimse duymuyor. Terör olaylarından sonra bu iş kazalarını kimse duymuyor. Ülkenin odaklandığı nokta terör olayları. Biz Türk İş olarak tavrımızı kurulduğumuz günden bu yana Türkiye'den yana koyduk. Tavrımızı ülkenin birliği ve bütünlüğünden yana koyduk. Bu bayrak bizim bir simgemiz onun altında toplanmaktan yana koyduk. Bugünde bu tavrımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Türkiye varsa Türk İş var, partiler var. Türkiye yoksa hiçbir iş yok."

"BURADA YATAN KARDEŞLERİMİZ ÜÇ KURUŞ MAAŞA BİR HİÇ PAHASINA İŞ CİNAYETİNE KURBAN GİTTİ"

Maden şehitliğinde yatan insanların iş cinayetinde öldüğünü anlatan Atalay, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun bedelini üç kuruş maaşa ilkel şartlarda yerin altında hiç pahasına yerin altında kurban gitti bu kardeşlerimiz. Halen mahkemeler devam ediyor. Ailelerde Türk İş olarak biz de davaların bir an önce sonuçlanmasını sorumlu kimse onun bedelini ödemesini bir daha bu iş cinayetlerinin olmaması arzumuz talebimiz ülkeyi yönetenlerden bu. Maalesef şu anda ülkeyi yönetenlerde koalisyon kuramadılar. Bir daha seçime gidiyoruz. Özellikle siyasilerimiz dillerini daha düzgün kullanırlarsa daha kucaklayıcı olurlarsa ülkenin menfaatine bizim menfaatimize olur. Şu an işçiler, çiftçiler, emekliler ile ilgili problemler terörden seçimlerden dolayı ikinci safhaya düştü. Bir an evvel şu seçimin kazasız belasız oluşması arkadan da hükümetin oluşması meclisin kurulması ve sıkıntılarımızı isteklerimizi mecliste dile getirmek talebimiz bu."

Somalılar maden şehitliğine akın etti

Somalılar maden şehitliğine akın etti

Somalılar maden şehitliğine akın etti

Somalılar maden şehitliğine akın etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem