Soma'da vardiya amiri tutuklandı!

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin, daha önceden hakkında "tutuksuz yargılanma" kararı verilen ve Asliye Ceza Mahkemesi'ne yapılan itiraz üzerine tekrar gözaltına alınan vardiya amiri İsmail Adalı tutuklandı.Edinilen bilgiye göre, o

Soma'da vardiya amiri tutuklandı!

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin, daha önceden hakkında "tutuksuz yargılanma" kararı verilen ve Asliye Ceza Mahkemesi'ne yapılan itiraz üzerine tekrar gözaltına alınan vardiya amiri İsmail Adalı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, olayla ilgili soruşturmayı yürüten Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine jandarma tarafından gözaltına alınarak Soma Adliyesi'ne getirilen İsmail Adalı, Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. Adalı, sorgusunun ardından mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adalı'yla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 8'e yükseldi.

BAKAN TANER YILDIZ'I AĞLATMIŞTI

İsmail Adalı, maden kazasından sağ kurtulmasına rağmen ailesine haber vermemiş, arkadaşlarını çıkarmak için çalışmalara katılmıştı. Maden teknikeri Adalı, madenin önünde endişe ile bekleyen babasını ancak faciadan 20 saat sonra görmüş, kazanın 6. günü ise Adalı'nın anne babası onu ziyarete gelmişti. Adalı ailesinin buluşmasına şahit olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, genç maden teknikerinin arkadaşlarını kurtarmak için gösterdiği duyarlılık karşısında gözyaşlarını tutamamıştı.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA TUTUKLANANLAR

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Türk Ceza Kanunu'nun 85/2 maddesine göre "taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek" suçlamasıyla gözaltına alınan 36 zanlıdan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ve İşletme Müdürü Akın Çelik ile mühendisler Yalçın Erdoğan, Ertan Ersoy, vardiya amirleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık, Mehmet Ali Günay Çelik tutuklanmıştı.

Asliye Ceza Mahkemesi, avukatların itirazı üzerine tutuklanan Yalçın Erdoğan'ın "denetimli serbestlik" hükmünden faydalandırarak serbest kalmasına karar verilmişti.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, "tutuklanma talebi" ile Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen ancak serbest bırakılan İsmail Adalı için Asliye Ceza Mahkemesi'ne itiraz başvurusu yapmış, üst mahkemenin bu itirazı kabul emesi üzerine Adalı jandarma eşliğinde Soma Adliyesi'ne getirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler