Soma'da son durum!

Soma'da beşinci günde ölü sayısı artmaya devam ediyor. Son rakamı veren bakan ölü sayısının 301'e çıktığını duyurdu.Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden son 2 işçinin cesedi, yaklaşık 96 saat sonra çıkarıldı.Eynez bölgesindeki maden ocağında son i

Soma'da son durum!

Soma'da beşinci günde ölü sayısı artmaya devam ediyor. Son rakamı veren bakan ölü sayısının 301'e çıktığını duyurdu.

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden son 2 işçinin cesedi, yaklaşık 96 saat sonra çıkarıldı.

Eynez bölgesindeki maden ocağında son iki işçinin çıkarılması için yürütülen çalışmalara, ambulansların maden ağzına giriş yaptığı alanın yağmur yüzünden balçık haline gelmesi nedeniyle ara verilmişti. Alanın mıcırla doldurulması ve ambulansların yanaşabilmesi üzerine çalışmalara devam edildi.

Maden ocağını işleten şirketin işçileri tarafından çıkarılan cesetler, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Böylece maden ocağından çıkarılan ceset sayısı 301'e ulaştı.

Bu arada çalışmalara katılan işçiler ile arama kurtarma ekiplerinin alanı terk ettiği görüldü.

KURTARILAN İŞÇİ SAYISI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız sabah saatlerinde yaptığı açıklamanın ardından yeni bir açıklama yaptı. Yıldız, cesedine ulaşılan işçi sayısının 301 olduğunu açıkladı.

Madendeki 2 işçinin yeri tespit edildi. Yıldız, kurtarılan işçi sayısını ise 485 olarak açıkladı.

SABAH SAATLERİNDE BAŞLAYAN YANGIN

Yıldız, "12 ailenin başvurusu vardı. Ailelerden müracaat etmeyen varsa onlarda müracaatlarını yapsınlar. Çünkü özel şirketten aldığımız bilgilerde eksiklik olabilir.

Şu ana kadar 10 işçimiz vardı dışarı çıkarttığımız dolayısıyla 2 işçimizde yer altındaydı, onların yeri tespit edildi. Bu saat itibarıyla çıkarılma işlemlerine başlandı, yangın kontrol altına alındı" dedi.

MADEN YENİDEN ARANACAK

Madenin dört bir yanı tekrardan aranacak ve bu bilgiler sizinle paylaşılacak. Müfettişlerimiz çalışmalarını devam ettirecekler.

Madenin bir bakıma ihtiyacı var. Bu vebali kimse üstlenmez, üstlenemez. İhmali olan kim olursa olsun cezasını çekecektir, çekmelidirde. Kimsenin farklı bir müracaatı olamaz.

Hayatını kaybeden işçilerin kimlik tespiti yapılabiliyor. Ancak bir karışıklık olmaması amacı ile DNA testleri yapıldıktan sonra ailelerine teslim ediyoruz.

SABAH SAATLERİNDE CESEDİNE ULAŞILAN İŞÇİ SAYISI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'daki maden faciasının ardından yer altında en fazla yer altında 3 işçinin olabileceğini, arama faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

Soma'da facianın yaşandığı madenden gece boyunca da 15 işçinin cesedi çıkarılarak DNA testi için Akhisar Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler