Soma faciasıyla ilgili önemli tarih

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından ilk duruşma 13 Nisan'da Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi 8'i tutuklu 45 sanık için hazırlanan iddianameyi geçtiğimiz hafta kabul etmişti. B

Soma faciasıyla ilgili önemli tarih

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından ilk duruşma 13 Nisan'da Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi 8'i tutuklu 45 sanık için hazırlanan iddianameyi geçtiğimiz hafta kabul etmişti. Bu gelişmeden sonra mahkeme duruşma gününü de belirledi. Sanıklar 13 Nisan'da Akhisar'da özel olarak dizayn edilen ve duruşma salonuna çevrilen spor salonunda yargıç önüne çıkacak. Yargı sürecini takip eden Manisa Barosu eski Başkanı Zeynel Balkız, "Adli yargılama süreci devam ediyor. Ancak burada bir eksiklik var. Danıştay Çalışma Bakanlığı'nın sorumlu kamu görevlileri için soruşturma izni vermemesini yürütmeyi durdurma kararı ile kaldırmıştı. Bu mahkeme kararının uygulanıp kamu görevlileri hakkında da soruşturma açılıp bu davaya dahil edilmelerini bekliyor ve istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem