Soma davasında defter krizi

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili görülen davada sanık ve müşteki avukatları arasında defter krizi yaşandı. Sanıkların bahsettiği dinamit patlatma defterlerinin mahkemeye sunulmaması gerginliğe neden oldu.Akhisar

Soma davasında defter krizi

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili görülen davada sanık ve müşteki avukatları arasında defter krizi yaşandı. Sanıkların bahsettiği dinamit patlatma defterlerinin mahkemeye sunulmaması gerginliğe neden oldu.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuksuz sanıklardan maden mühendisi C sınıfı iş güvenliği uzmanı Ergün Yılmaz’ın savunmasını verdiği sırada daha önceki sanıkların da bahsettiği dinamit defteri ve topçu atış defterinin kendi avukatlarında olduğunu belirtmesi üzerine şehit ailelerin ve yaralı madencilerin avukatları sanık avukatlarının elinde bir delil olduğunu ve bunun mahkemeye sunulması gerektiğini belirttiler.

Sanık avukatları ise ellerindeki delilin delil sunma aşamasında teslim edileceğini belirtmesi üzerine avukatlar arasında tartışma yaşanmaya başlandı. Müşteki avukatları bir delil karartmayla karşı karşıya kaldıklarını delilin tutuksuz sanıkların elinde olduğunu ve bunun mahkemeye teslim edilmesi gerektiğini söylediler. Avukatlar eğer defterler teslim edilmezse savunmalarını veren tutuksuz sanıkların da cumartesi ve pazar günü mahkemeye ara verilecek olmasından dolayı delille oynayabilecekleri gerekçesiyle tutuklanmalarını talep ettiler.

Mahkeme başkanı da bu defterlerin daha önce de iddianamede yer aldığını yeni bir durum olmadığını belirterek savunma almaya devam edeceğini söyledi. Her iki grup avukatın karşılıklı söz atışması yaşaması üzerine mahkeme başkanı ‘Sizlere bu konuda söz hakkı vermiyorum’ diyerek Ergün Yılmaz’ın savunmasını almaya devam etti. Ergün Yılmaz’ın savunmasının ardından diğer tutuksuz sanık maden mühendisi emniyet amiri Harun Güneş’in savunmasına geçildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem