Soma davasında ara karar öncesi gerginlik

Soma Davasında ara karar öncesinde sanık avukatlarının taleplerini dinlediği sırada şehit madenci ailelerinin tepkileri arttı. Müşteki avukatları mahkemenin tamamlanabilmesi için aileleri dışarıya çıkmaları konusunda ikna ederek salonu boşalttı.Akhisar Ağ

Soma davasında ara karar öncesi gerginlik

Soma Davasında ara karar öncesinde sanık avukatlarının taleplerini dinlediği sırada şehit madenci ailelerinin tepkileri arttı. Müşteki avukatları mahkemenin tamamlanabilmesi için aileleri dışarıya çıkmaları konusunda ikna ederek salonu boşalttı.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Soma maden kazası ceza davasının polis müdahalesiyle başlayan 3'üncü duruşmasının 9'uncu oturumunda maden şehidi aileleri mahkeme salonunu terk etti. Cumhuriyet savcı, müşteki avukatları ve sabıkların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti talepleri yazılı olarak alırken sanık avukatlarının taleplerini sözlü olarak ilettikleri sırada facianın bir sabotaj ihtimali olabileceğini söylemesi mahkeme salonunu karıştırdı. Ailelerin büyük tepkisini çeken ifadelerin ardından müşteki avukatları maden şehidi ailelerinin mahkemenin devamı açısından dışarı çıkmalarını istedi. Gözyaşları içinde dışarı çıkan aileler sanık ve sanık avukatlarına tepki gösterdi. Aileleri ile gelen çocukların da gözyaşlarına boğulduğu duruşmada baygınlık geçirenlere de sağlık ekipleri müdahale etti. Müşteki avukatları Can Atalay ve Selçuk Kozağaçlı da salon dışına çıkarak ailelere hitaben bir konuşma yaptılar ve ailelerin sakinleşmesini istediler. Selçuk Kozağaçlı, sanık avukatlarının aileleri kışkırtarak duruşmayı Akhisar'dan götürmeye çalıştıklarını ve buna izin vermeyeceklerini belirtirken, duruşmanın 2 haftadır istedikleri şekilde devam ettiğini ve sabırla sonucu beklediklerini söyledi. Avukatların konuşmalarının ardından aileler hep birlikte mahkeme salonu dışında bulunan parka gitti. Ailelerin boşalttığı salonda sanık avukatların taleplerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti ara kararı açıklamak üzere duruşmayı öğleden sonraya erteleyecek. Salonu terk eden ailelerin öğleden sonra açıklanacak ara karar anında duruşmaya girecekleri öğrenildi.

Soma davasında ara karar öncesi gerginlik

Soma davasında ara karar öncesi gerginlik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler