SOLO TÜRK şehit pilot için uçaçak!

Osmaniye'de görev uçuşu sırasında şehit olan Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un anısı için Türk Hava Kuvvetleri'nin solo akrobasi ekibi Solo Türk, memleketi Aksaray'da gösteri yapacak. Bu uçuş aynı zamanda sezonun en son gösterisi olacak.Aksaraylı olan şehit Üste

SOLO TÜRK şehit pilot için uçaçak!

Osmaniye'de görev uçuşu sırasında şehit olan Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un anısı için Türk Hava Kuvvetleri'nin solo akrobasi ekibi Solo Türk, memleketi Aksaray'da gösteri yapacak. Bu uçuş aynı zamanda sezonun en son gösterisi olacak.

Aksaraylı olan şehit Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un, Solo Türk ekibinde yer almayı çok istediğini belirten gösteri pilotu Binbaşı Sedat Yalın Ahbab, "Biz de onun hatırası için Aksaray’da uçacağız. Ruhu şad olsun. Tüm Aksaraylıları bu gösteriye bekliyoruz" dedi.

Gösteri sırasında Işıklar Askeri Hava Lisesi'ni, Aksaraylı gençlere tanıtmak amacıyla bir stand açılacak.

Hava Kuvvetleri'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü olan 2011 yılında kurulan Solo Türk, özel boyanan F-16 uçağı ile gösteri yapıyor. Büyük ilgi çeken bu uçuşlarda Solo Türk, akrobasi ekibi Türk Yıldızları ile Hava Kuvvetleri'ni yurtiçi ve yurtdışında temsil ediyor.

SINIR UÇUŞUNDA ŞEHİT OLMUŞTU

13 Mayıs'ta F-16 uçağı ile Adana'daki İncirlik Üssü'nden kalkan Üsteğmen Hamza Gümüşsoy, CAP olarak adlandırılan silahlı devriye uçuşu sırasında F-16 uçağının motoru durması nedeniyle fırlatma koltuğu ile atlamış ancak paraşütünün açılmaması sonucu şehit olmuştu.

Şehit pilotun adı bu yıl okulların açılmasıyla birlikte 2004'te mezun olduğu Aksaray Fen Lisesi'ne verilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler