Şok iddia:'Özal hilafeti getirecekti'

  Dinçerler, konuk olduğu bir programda Turgut Özal’ın yaşasaydı hilafeti tartışmaya açacağını söyledi. Eski Bakan Vehbi Dinçerler, Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili tartışmaların konuşulduğu canlı yayınında Dinçerler şunları söyledi; “Burada ilk defa sizin

Şok iddia:'Özal hilafeti getirecekti'

 

 Dinçerler, konuk olduğu bir programda Turgut Özal’ın yaşasaydı hilafeti tartışmaya açacağını söyledi.

 

Eski Bakan Vehbi Dinçerler, Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili tartışmaların konuşulduğu canlı yayınında Dinçerler şunları söyledi; “Burada ilk defa sizin programınızda açıklayacağım. Urfa Milletvekili ve belediye başkanı İbrahim Halil Çelik, rahmetli Özal’ın o son Orta Asya gezisinde beraberdi. O gezilerin birisinde bir camide konuşma yaptığını söyledi. O konuşmanın kayıtlarının Vecdi Gönül Bey’de ve birkaç arkadaşta olduğunu söyledi bana. Halil İbrahim Beyin ifadesine göre Türkiye’nin bütünleşmesi birleşmesi için hilafetin gelmesi gerektiğini söylemiş. Halil İbrahim Bey sağ, sorulabilir. Acaba birçok derinliklerde bu işler konuşulup görüşüldü mü? Biz 83’te iktidara geldik, 88 de suikast oldu. Bizim önümüzü kesmek isteyenler ve bunların iç ve dış sebepleri vardır. Turgut Bey’in Kürt meselesi konuşulsun, Federasyon konuşulsun gibi çıkışları gibi burada da hilafetin durumunu gündeme getirecekti. Halil İbrahim Bey de ölmeseydi bunu gündeme getireceğini söylüyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem