Şok eden PKK itirafı!

Avrupa Polis Birliği Europol’ün raporu PKK gerçeğini onayladı: Örgüt Avrupa’da çok rahat yuvalanıyor, destekçi buluyor, militan eğitiyor, yasadışı olarak ekonomik açıdan yükselen güç haline geliyor. Yıllardır teröre karşı mücadele veren Türkiye’nin, ulusl

Şok eden PKK itirafı!

Avrupa Polis Birliği Europol’ün raporu PKK gerçeğini onayladı: Örgüt Avrupa’da çok rahat yuvalanıyor, destekçi buluyor, militan eğitiyor, yasadışı olarak ekonomik açıdan yükselen güç haline geliyor.

 Yıllardır teröre karşı mücadele veren Türkiye’nin, uluslararası anlaşmalara rağmen bu mücadelede yalnız bırakıldığı, AB’nin en etkili kurumları arasında yer alan Europol tarafından itiraf edildi. Açılımı Avrupa Polis Birliği olan Europol’ün “terör” konulu raporda, Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye destek sağlaması bir yana, terör örgütünün güçlenmesinde nasıl rol oynadıkları, açık bir dille anlatıldı.

ÖRGÜTÜN LOJİSTİK MERKEZİ

Özeleştiri de içeren “EU Terrorism Situation ande Trend Report, TE-SAT” başlıklı raporda, terör örgütünün insan gücü teminiyle mali ve lojistik destek konusunda Avrupa’dan nasıl faydalandığı belirtildi. Raporda, PKK bağlantılı olarak tutuklanan şahısların sayısının, örgütün faaliyetlerine oranla düşük olduğu ifade edildi.  Terör örgütünün Avrupa’daki etkinlikleri konusunda şu tespitlere yer verildi: “... Avrupa, örgüt için mali kaynak, militan temini, eğitim ve propaganda amaçlı olarak kullanılan bir lojistik merkez olmaya devam ediyor. PKK, bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için Avrupa çapında eleman temininde rol alan militanlardan oluşan bir ağa sahip bulunuyor. Bu durum bile tek başına, ayrı bir endişe kaynağı oluşturmaktadır…”

EĞİTİM, PROPOGANDA VE KAMPLAR

 Fransa, Almanya ve Romanya’da, bazı kişilerin PKK üyeliği ve PKK’ya destek suçlamasıyla gözaltına alındığı veya tutuklandığı da belirtilen raporda, bu kişilerle ilgili şu tespitlere yer verildi: “... Söz konusu şüphelilerin büyük bölümünün, Türkiye’deki ‘gerilla’ faaliyetleri ve Irak’ın kuzeyindeki ‘gerilla’ kamplarının muhafazası için mali kaynak elde etmeye çalıştıkları anlaşılmıştır. Bu yolla elde edilen gelirin bir bölümünün örgütün AB’deki propaganda merkezlerinde eğitim amacıyla kullanıldığı, bir bölümünün de örgütün kamplarının finansmanı için harcandığı belirlenmiştir...”

KARA PARA AKLAMA

 Avrupa Polis Ofisi’nin hazırladığı raporda, terör örgütü PKK’nın gelir kaynaklarıyla ilgili ayrıntılı açıklamalara da yer verilerek şöyle denildi:“....Zorla para toplama, kara para aklama, yasadışı göçün kolaylaştırılması, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı gibi suçların Avrupa’daki PKK mensupları tarafından işlenen temel suçlar olmaya devam ettiği ve örgütün ana gelir kaynaklarını oluşturduğu, PKK’nın Türkiye’de 2012 yılı içinde birçok terörist saldırılarda bulunduğu, ancak Avrupa’daki toplam saldırı sayısında düşüş yaşandığı kaydedilmiştir... Örgüt uyuşturucu pazarında da büyük bir paya sahiptir...”

ABD  DE RAPORLAMIŞTI

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, geçtiğimiz yıllarda hazırladığı ülkeler bazında terörizm değerlendirmesi raporunun, “Türkiye” başlıklı bölümünde de, PKK terör örgütünün tehdidinin sadece Türkiye’ye yönelik olmadığı vurgulanmış ve terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekilmişti. PKK’nın Avrupa ülkelerindeki yapılanmasına vurgu yapılan rapordu şu ifadeler yer almıştı: “... Örgütün silahlı elemanları Türkiye, Irak ve Avrupa’yı kapsayan boyuttadır. PKK, Avrupa’daki büyük Kürt diasporasından ve yasadışı faaliyetlerinden kayda değer mali destek sağlamaktadır...”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler