Skandalın skandalı budur!

 Türkiye'nin 4 yıldır orman yangınlarına müdahale eden Türk Hava Kurumu, hiç yangın uçağı olmayan ve şartnamenin kendisine göre değiştirildiği idda edilen firma tarafından ihaleden elendi. Orman Genel Müdürlüğü'nün bu yıl yaptığı havadan yangın söndürme i

Skandalın skandalı budur!

 

Türkiye'nin 4 yıldır orman yangınlarına müdahale eden Türk Hava Kurumu, hiç yangın uçağı olmayan ve şartnamenin kendisine göre değiştirildiği idda edilen firma tarafından ihaleden elendi. Orman Genel Müdürlüğü'nün bu yıl yaptığı havadan yangın söndürme ihalesini elinde sadece bir tane helikopter ve helikopter işletme ruhsatı bulanan firma kazandı. 

Sağlık Bakanlığı'nın yeterli görmediği firmayı Orman Genel Müdürlüğü yeterli gördü. İtalya'dan İsrail'e kadar dünyanın neresinde orman yangını olursa anında müdahale eden Türk Hava Kurumu Uçakları büyük başarılara imza atıyor. Hatta 2010 yılında İsrail'de oluşan orman yangınlarını hiçbir ücret almadan söndüren THK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından teşekkürle taltif edilmişti.

İhale süresicen yaşanan gariplikler saymakla bitmez

Uçurtma uçurmak yangın söndürme ihalesinde "iş bitirme" olarak sayıldı

İlk şartnemede işe ortaklıkla talip olunması halinde, her iki ortaktanda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden onaylı bir işletme ruhsatı istendi. Daha sonra, bu iş deneyimin kapsamı değiştirilerek, her türlü havacılık faliyetlerini kapsayacak hale getirildi. 

Hatta öyle ki, uçurtma uçurmak ve metorolji balonu bırakmak bile "iş bitirme" olarak sayıldı. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, ikinci ortak inşaat firmasının "iş ortağı" olarak , havadan yangın söndürme ihalesine katılabileceği bir ortam yaratıldı.

Sadece uçak değil, pilot ve teknisyenlerde dışarıdan kiralanacak

Yangın söndürme işinin 'alt yüklenici' kullanılarak yapılması bile unutuldu. İhale elinde tek bir uçak bulunmadığı halde uçakları, pilot ve teknisyenleri bir başka ülkeden kiralayarak 'alt yükleniciye' yaptıracağı açık ve net olarak görülen firmaya verilmiş oldu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler