Skandal! Soma'da sigortada yokmuş

Soma’da facianın yaşandığı ocak sadece 2009’da sigorta yapılmış. Daha sonra ise ‘pahalı’ diye vazgeçilmişManisa’nın Soma İlçesi’nde geçtiğimiz ay Eynez Maden Ocağı’nda meydana gelen ve 301 kişinin hayatını kaybettiği kaza ilgili şok bir gelişme ortaya çık

Skandal! Soma'da sigortada yokmuş

Soma’da facianın yaşandığı ocak sadece 2009’da sigorta yapılmış. Daha sonra ise ‘pahalı’ diye vazgeçilmiş

Manisa’nın Soma İlçesi’nde geçtiğimiz ay Eynez Maden Ocağı’nda meydana gelen ve 301 kişinin hayatını kaybettiği kaza ilgili şok bir gelişme ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar sonucu Soma Kömür İşletmeleri AŞ’ye ait Eynez Maden Ocağı’nın sigortasız olduğu belirlendi. Maden ocağının 2009 yılında devir işlemi yapılırken sadece bir yıllığına sigorta yapıldığı belirtildi. 

Soruşturma doLayasında, 2010, 2011, 2012, 2013 ve kazanın meydana geldiği 2014 yılında ocağın sigortasız olduğunun belgelerinin yer aldığı öğrenildi. Madenin sigortasız olduğunu geçtiğimiz günlerde öğrendiklerini belirten Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, işveren maliyetleri düşürmek için maden ocağını kanunen zorunlu olmasına rağmen sigortalatmadığını belirtti. Balkız, ocağın sigortasız olması nedeniyle ölen hiçbir işçi yakınının sigorta şirketine dava açamadığını da belirtti. Ocağı denetlemeye gelen müfettişlerin ise hazırladıkları raporlarda sigorta konusuna hiç değinmedikleri ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler