Skandal iddia! Gebelik testi ailelere...

Ege Üniversitesi’nde öğrenim gören bazı kız öğrenciler, yumurtalıklarındaki kist nedeniyle tedavi gören bir arkadaşlarının, ilaçlarını yazdırmak istediğinde gebelik testine zorlandığını ileri sürerek bu durumu protesto etti. Kampüs içerisinde yürüyüş yapa

Skandal iddia! Gebelik testi ailelere...

Ege Üniversitesi’nde öğrenim gören bazı kız öğrenciler, yumurtalıklarındaki kist nedeniyle tedavi gören bir arkadaşlarının, ilaçlarını yazdırmak istediğinde gebelik testine zorlandığını ileri sürerek bu durumu protesto etti. Kampüs içerisinde yürüyüş yapan kız öğrenciler, ’MEDİKO elini bedenimden çek’ sloganları attı.

Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 50 kız öğrenci, ’Evde, okulda, karakolda, hastanede tacize son’, ’Biz kadınız kimsenin namusu değiliz’, ’Elini bedenimden çek’ yazılı pankartlar açıp yürüyüş yaptı. Üniversitede sağlık hizmeti veren MEDİKO Sosyal Merkezi önüne kadar yürüyen kız öğrenciler adına yapılan açıklamada, yumurtalıklarındaki kist nedeniyle tedavi gören bir arkadaşlarının, ilaçlarını yazdırmak istediğinde gebelik testine zorlandığı ileri sürüldü. Doktorun gebelik testi yaptırmadan bu ilaçları yazamayacağını söylediği belirtildi. Açıklamada, "Kadın bedeninin erkek egemen sistem tarafından sömürülmesi ve suçluların devlet tarafından korunması, işgalci devletlere has bir durum olmakla birlikte, kadın cinsinin kırımına yönelik saldırı olarak da karşımıza çıkar. Kadın bedeninin aşağılanması, kadının düşürülmesi sadece bunlarla sınırlı kalmayıp devlet politikalarında kürtaj yasası, gidilen hastanelerde gebelik testlerinin yapılması ve bunların sonuçlarının ailelere gönderilmesi şeklinde kendisini göstermiştir. Ataerkil toplumun cinsiyetçi iş bölümüne, toplumsal hiyerarşisine, iki yüzlü adalet ve ahlak anlayışına karşı asla sessiz kalmayacağız. Gericiliğin her türlü cinsiyetçiliğini meşrulaştıran, kadını sosyal yaşamda yok sayan ve kadına karşı işlenen suçları normalleştiren karanlığa karşı direneceğiz. AKP iktidarının kadın düşmanı politikalarını hayata geçirmesine izin vermeyeceğiz" denildi.

Sloganlarıyla hükümetin uygulamalarını da protesto eden kız öğrenciler, daha sonra dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler