"Siz destek verdikçe Türkiye’yi değiştireceğiz"

Hükümet Meydanı’nı dolduran binlerce kişiye seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mitinge iki saat gecikmeli geldi. Kılıçdaroğlu, meydanı dolduranlar tarafından "Başbakan Kemal" sloganlarıyla karşılandı. Isparta’dan övgü dolu sözlerle bahseden Kı

"Siz destek verdikçe Türkiye’yi değiştireceğiz"

Hükümet Meydanı’nı dolduran binlerce kişiye seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mitinge iki saat gecikmeli geldi. Kılıçdaroğlu, meydanı dolduranlar tarafından "Başbakan Kemal" sloganlarıyla karşılandı. Isparta’dan övgü dolu sözlerle bahseden Kılıçdaroğlu, 30 Mart yerel seçimlerinde katılımcılardan bazı sözler aldı. Kılıçdaroğlu, "İnşallah genel seçimlerden sonra Isparta’ya Başbakan olarak geleceğiz. Sizler destek verdiğiniz sürece Türkiye’yi değiştireceğiz. Türkiye’yi kirden arındıracağız. Mart bahar ayıdır. Ağaçlar çiçek açarlar. Baktıkça huzur duyarız. Kadınlarımız bahar temizliği yapar. Şimdi 30 Mart geliyor. Temizliğe hazır mısınız? Türkiye’yi kirlilikten temizlemek için hep beraber elimize süpürgeyi alıp sandığa gideceğiz. Haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuralım. Isparta’daki olmaktan onur duyuyorum, şeref duyuyorum. Isparta ile bütün Türkiye gurur duyacak. Isparta yeni bir tarih yazacak. Isparta tarihine sahip çıkacak. Isparta insanına sahip çıkacak" dedi.

"NAMUSLU BİR İNSAN BU ÜLKEYE CUMHURBAŞKANLIĞI YAPMIŞ BİRİNE ASLA YUH ÇEKTİREMEZ!"

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta mitinginde 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i kendi memleketinde yuhalattırdığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Isparta’nın bizim tarihimizde önemli bir yeri var. Önemli bir devlet adamlı Demirel, Allah uzun ömürler versin. Büyük mücadeleler verdi. Pek çok sefer demokrasi aksamasın diye uğraştı. ’Yürüyerek kaldırımlar aşınmaz’ gibi önemli sözleri vardır. Ufkumuzu açtı. Hiç bir siyasetçinin arkasından kötü söz söylemedi. Süleyman Bey Cumhurbaşkanı döneminde önemli bir görev yaptı. Onun görevinde tarafsızlığı Tüm Türkiye için örnek mücadeledir" diye konuştu.

CHP İKTİDARINDA YAPILACAKLARIN SÖZÜNÜ VERDİ

CHP İktidarında yapılacakları anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Özgürlükler önünden bütün engelleri kaldıracağız. İş adamlarımız rahat olsunlar, bizi eleştirdiler diye vergi müfettişleri göndermeyeceğiz. Kadın erkek eşitliğinin sağlayacağız. Kadının kılık kıyafeti üzerinden siyaset yapıyorlar. Başınız ister açık ister kapalı olsun hepinizin başımın üstünde yeri var. Geliri olmayan ya da asgari ücretin altında olan her ailenin sigortası olacak. Banka hesabına yatırılacak. O aileyi asla namerde muhtaç etmeyeceğiz. Çiftçinin durumu belli. Ektiği ürünün karşılığını alamıyor. Dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar. Gürcistan’da mazot 2, Türkiye’de 5 lira. Orada petrol yok bizde de. Orada politikacılar var, burada da orada da iktidar var burada. Şu soruyu ayın 30’un sandığa giderken sorun. Mazotu neden 5 TL’den alıyorum? Sebebini bir düşünün. Elinizi bir vicdanınıza koyun göreceksiniz. Onlar çalıyorlar faturayı size kesiyorlar. O yüzden ayın 30’unda sandığa gidip yeni Türkiye yazmak için gidin. Esnaf kardeşim sen devlete yük olmazsın. 12 yılda çok kan kaybetti. Esnaf kardeşim primini öder emekli olur ama geçinemez. İşine devam ederse yüzde 15 sosyal destek primi kesilir. CHP iktidarında senin aylıklarından 5 kuruş bile kesilmeyecek. Esnaf prim borcunu iki ay ödemezse Başçalan’ın hükümeti ’Sağlık hizmetini vermem’ diyor. ’Eşine de vermem’ diyor. Ama icraya verir ve faiziyle geri alır. Halkın iktidarında sana söz veriyorum prim borcun olsun, olmasın sağlık hizmeti vermeyi namus sözü kabul ediyorum"

"HOCAMIZIN BELEDİYE BAŞKANI OLMASI BİZİM İÇİN DE BÜYÜK ONUR"

Konuşmasında Isparta elediye Başkan adayı M. Lütfü Çakmakçı ile ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu, "Isparta’da bir tarih yazacağız. Bir adayımız var. Hayatını eğitime adamış. Isparta’ya hizmet etmek istiyor. Lütfü hocamız diyor ki ‘Sizin oylarınızla inşallah ayın 30’unda Isparta’da belediye Başkanlığı koltuğuna oturacağım ama sözüm söz her kuruşun hesabını vereceğim’ diyor. Isparta’ya hizmet etmeyi onurlu bir görev kabul ediyor. Isparta’ya belediye başkanı olması bizim de onurumuz. Hocamı size emanet ediyorum" dedi.

ZENGİNLEŞME SÖZÜ VERDİ

Kılıçdaroğlu’ndan sonra Belediye Başkan adayı M. Lütfü Çakmakçı yaptığı konuşmada, "Size söz veriyorum hizmet edeceğiz, hesap vereceğiz ve zenginleştireceğiz" dedi.

"ZENGİNLEŞECEĞİM DEMİYOR ZENGİNLEŞECEĞİZ DİYOR"

Çakmakçı’dan sonra bir hususa dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Hocam dikkat edin ‘Zenginleşeceğim’ demedi. ‘Zenginleşeceğiz’ dedi. Siyasette politikacı zenginleşiyorsa halk fakirleşir. Hocam çok önemli bir şey dedi. Isparta bir gönül kenti, göller kenti. Ona büyük bir başkan yakışır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Isparta’da yaklaşık 27 dakika konuşma yaptıktan sonra Burdur’a geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem