Sivas’ta toprağa gömülü bomba bulundu

Sivas'ın Divriği ilçesinde jandarmanın arazide yaptığı arama, tarama faaliyetleri sırasında toprağa gömülü metal bir sandık içerisinde 12 adet el yapımı patlayıcı bulundu.17 Ağustos tarihinin alınan bir ihbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri Sivas

Sivas’ta toprağa gömülü bomba bulundu

Sivas'ın Divriği ilçesinde jandarmanın arazide yaptığı arama, tarama faaliyetleri sırasında toprağa gömülü metal bir sandık içerisinde 12 adet el yapımı patlayıcı bulundu.

17 Ağustos tarihinin alınan bir ihbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri Sivas'ın Divriği ilçesi Kumluca köyü Kemerkol Tepesi bölgesinde arama ve tarama faaliyeti başlattı. Arama neticesinde üzeri taşlarla örtülü bir mental sandık içerisinde 12 adet tüp şeklinde hazırlanmış ve fitilleri takılı vaziyette 20 kilo ağırlığında el yapımı patlayıcı bulundu.

ESKİDEN GÖMÜLDÜĞÜ SANILIYOR

Metal sandık içerisine konulan 12 adet patlayıcının geçmiş yıllarda PKK tarafından hazırlanıp buraya gömüldüğü üzerinde durulurken, Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatı doğrultusunda patlayıcı maddeler emniyetli bir bölgede imha edildi.

Sivas’ta toprağa gömülü bomba bulundu

Sivas’ta toprağa gömülü bomba bulundu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler