Şişli'de polisten 2. müdahale!

Şişli'de milletvekillerinin de içinde olduğu gruba polis Elmadağ'da ikinci kez müdahale etti*Şişli'deki olaylarda toplam 40 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi *Emniyet Müdür Yardımcısı: "Sebahat Tuncel'in tekmelenmesi söz konusu değildir"Emek Demokrasi

Şişli'de polisten 2. müdahale!

Şişli'de milletvekillerinin de içinde olduğu gruba polis Elmadağ'da ikinci kez müdahale etti

*Şişli'deki olaylarda toplam 40 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi

*Emniyet Müdür Yardımcısı: "Sebahat Tuncel'in tekmelenmesi söz konusu değildir"

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun desteklediği ve milletvekili seçildikten sonra tutuklu bulundukları cezaevlerinden çıkarılmayan milletvekilleri için eylem yapan ve aralarında Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel'in de bulunduğu gruba polis Elmadağ'da ikinci defa gazla müdahale etti. Bağımsız milletvekillerinin de aralarında bulunduğu grup ikinci defa Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Polis, grubun Elmadağ'a kadar yürümesine izin verdi. Grup sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Çevik Kuvvet ekipleri ise Elmadağ'da barikat kurdu. İlk önce İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok, Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesini protesto eden gruba yönelik müdahaleye ilişkin açıklama yaptı.

"SEBAHAT TUNCEL'İN TEKMELENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Altınok, "Sebahat Tuncel'in tekmelenmesi söz konusu değildir" dedi. Şişli'deki müdahalesi sonrası bir açıklama yapan Güvenlik Şubeden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok, "Biz kendilerini uyardık. Ses bombası ve molotofçuların içinde olduğu söyledik. Bunların ayıklanmasını istedik. Bunlar ayıklanmadığı takdirde, Taksim'de yürüyemeyeceklerini belirttik. Ama ayıklamadılar bizde, orantılı güç kullandık" dedi.Sebahat Tuncel'in polis tarafından tartaklandığı iddialarına ilişkin ise Altınok, "Sebahat Tuncel'in tekmelenmesi söz konusu değildir. Arada kalmış olabilir ancak, grubun içinde kaldığından dolayı tartaklanmış olabilir" şeklinde konuştu.

POLİSTEN İKİNCİ MÜDAHELE

Altınok'un açıklamasının ardından bağımsız milletvekilleri Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel müdaheleyi protesto ederek açıklama yaptılar. Açıklamanın ardından ise polisin eylemcileri içerisinde bulunan bazı gruplara gazla müdahale etti.

40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Grubun dağılması sırasında ise eylemcilerin sokakta bulunan araçlara ve dükkanlara zarar verdikleri görüldü. Vatandaşların cep telefonuyla çektiği görüntülerde eylemcilerin arabaların camlarını kırması yansıdı. Öte yandan, çıkan olaylar sırasında yaklaşık 40 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Grubun dağılması ile birlikte bölgedeki gerginlik sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem