Şişeye oturtup fotoğraf çektiler

İlkadım ilçesinde 11 ay önce meydana gelen olayda, iddiaya göre Selçuk Sağlam en yakın arkadaşı olan ve cezaevinde bulunan 23 yaşındaki M. C.'ın kız arkadaşı A. F. E. ile cinsel ilişkiye girdi.Cezaevinden çıkan M. C. bu ilişkiyi öğrenince kız arkadaşına d

Şişeye oturtup fotoğraf çektiler

İlkadım ilçesinde 11 ay önce meydana gelen olayda, iddiaya göre Selçuk Sağlam en yakın arkadaşı olan ve cezaevinde bulunan 23 yaşındaki M. C.'ın kız arkadaşı A. F. E. ile cinsel ilişkiye girdi.

Cezaevinden çıkan M. C. bu ilişkiyi öğrenince kız arkadaşına doğru olup olmadığını sordu. A. F. E de Sağlam’ın kendisine tecavüz ettiğini söyledi.

Bunun üzerine M. C. , kardeşi 19 yaşındaki F. C. ile arkadaşları M. Ö. (24), Y. C.(25), Y. B. (20), M. K. (25) ve M.K.’nu (19) göndererek Selçuk Sağlam’ı bulup getirmelerini istedi. 6 kişi bir süre sonra Sağlam ile yanında bulunan yeğeni G. O.’yı bir otomobile bindirerek kullanılmayan boş bir eve götürdü.

ŞİŞEYE OTURTUP, FOTOĞRAFINI ÇEKTİLER

Burada 7 kişi Sağlam’ı tekme tokat döverken, M. C. şişeyle kafasına vurdu. Daha sonra baygın haldeki Selçuk Sağlam’ı şişeye oturtup fotoğrafını çekti. Gökhan Odacı ise camdan atlayarak kurtuldu.

Mahalle sakinlerinin bulup hastaneye kaldırdığı Selçuk Sağlam beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Konuyla ilgili soruşturma başlatan polis, cinayete karıştıkları şüphesiyle 12 kişiyi gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden A. F. E.’ninde aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

"SEVGİLİMİ ONA EMANET ETTİM, TECAVÜZ ETMİŞ"

Haklarında Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasında tahliye olan A. F. E.,’nin katılmadığı karar duruşmasında tutuklu sanıklar suçlamaları kabul etmedi.

Sanıklardan M. C., daha önceki savunmalarını tekrar ederek, "Cezaevine giderken sevgilimi ve kardeşimi ona teslim ettim. Sevgilime tecavüz etmiş, kardeşimi de uyuşturucuya alıştırmış. Arkadaşlarım gezerken onu görüp benim yanıma getirdiler. Kendisine 3- 4 tokat attım. Diğer arkadaşlardan bazıları yumruk ve tokat attı. A. ise şişeyle Selçuk’a vurdu. Bir iki tokatla adam ölmez" dedi.

Diğer tutuklu sanıklar da M. C.’ın ifadesine katılarak kendilerinin attıkları tokatlar ile Selçuk Sağlam’ın ölmüş olamayacağını ileri sürdü.

"BANA ZORLA İZLETTİLER"

Tutuksuz sanık A. F. E. ise önceki duruşmalarda, sanıkların hepsinin Selçuk Sağlam’a vurduğunu kendisinin ise hiçbir şey yapmadığını ileri sürüp, "Onu dövmelerini bana zorla izlettiler. Gitmek isteyince de izin vermediler" dedi.

Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan A. F. E.’yi azmettirmek ve suç delillerini saklamak suçlamalarından beraat ettirirken, tutuklu sanıklardan M.C. , kardeşi F. C.ile M. K.’a cinayet, iki kişi  Y. Ç. , Y. D. ile M. K.’ye ise cinayet ve iki kişiyi hürriyetten yoksun bırakma suçlarından 31’er yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem