Şırnak’ta oturma eylemi

Bu sabah Şırnak belediye eş başkanları, DBP il başkanı ve parti yöneticilerine karşı yapılan ve 3 kişinin gözaltına alınması ile sonuçlanan operasyon protesto edildi. Bu sabah Şırnak belediye eş başkanları, DBP il başkanı ve parti yöneticilerine karşı yap

Şırnak’ta oturma eylemi

Bu sabah Şırnak belediye eş başkanları, DBP il başkanı ve parti yöneticilerine karşı yapılan ve 3 kişinin gözaltına alınması ile sonuçlanan operasyon protesto edildi.

Bu sabah Şırnak belediye eş başkanları, DBP il başkanı ve parti yöneticilerine karşı yapılan gözaltı operasyonunun protesto eden HDP ve DBP'liler, Şırnak Adliyesi'nden 200 metre ileride Sanat Sokağı'nda süresiz oturma eylemi başlattı. Şırnak Adliyesi yanında bulunan Sanat Sokağı'nda başlatılan oturma eylemine HDP Şırnak Milletvekilleri Aycan İrmez, Leyla Birlik, HDP İl Eş Başkanları, DBP'li yöneticiler, bölge belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı. Şırnak Sanat Sokağı'nda kısa bir açıklama yapan HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Şırnak halkının iradesine her zaman sahip çıkacaklarını söyledi. HDP Şırnak Milletvekili İrmez, "Maalesef dün akşam Şırnak'ın iradesine yönelik bazı gözaltı kararları verilmiş. Bizler de HDP olarak bu halkın iradesine sahip çıkacağız. Maalesef 7 Haziran'dan beri özelde Şırnak'ta olmak üzere Kürdistan bölgesinde özel bir politika, özel bir savaş konsepti yürütülmek istenmektedir. Biz bu savaş konseptine karşı, her ne kadar barış konseptini geliştirmeye çalış sakta ama maalesef bazı devlet yetkililerinin söylemleriyle bu barış konsepti bir şekilde bertaraf edilemeye çalışılıyor. Biz de buradan bir kez daha sesleniyoruz. Sizler yargıyı siyasi bir şekilde kullanamazsınız. Siz bu halkın iradesine bu şekilde saygısızlık yapamazsınız. Evet, Silopi'de birkaç gündür uygulanan savaş konsepti var. Maalesef şu anda gözaltılar ve tutuklamalarla devam edilmeye çalışılıyor. Nasıl ki 90'lı yıllarda özelde Şırnak halkına yönelik katliamlar, gözaltılar, faili meçhuller gerçekleştirilmişse maalesef şu an tekrar aynı uygulamalar tekrar Şırnak ilinde gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Biz bunlara yönelik her zaman demokratik eylemlerimiz gerçekleştireceğiz. Şırnak halkı olarak ve biz seçilmişler olarak her zaman bu halkın iradesine sahip çıkacağız" dedi.

"YAPILAN AÇIKLAMA ÖZERKLİK İLANI DEĞİLDİR"

DBP il Yöneticisi Yahya İdin ise, iki gün önce "Şırnak'taki seçilmişlerin, demokratik kitle örgütleri ile son günlerde yaşanan hukuksuzluklara, haksızlıklara boyun eğdirmemeye yönelik bir basın açıklaması yaptıklarını" söyledi. İdin, "Yapılan açıklama özerklik ilanı değildir. Dün akşam başta belediye eşbaşkanları olmak üzere onlarca eve hukuksuz bir şekilde baskınlar oldu. Tabi yapılan açıklama devleti reddeden veya hukuku tanımayan bir açıklama değildir. Bir özerklik ilanı değildir. Tamamen son günlerde başta ilimizde ve bölgemizde olan çatışmalı duruma, hukuksuzluğa bir tepkidir. Yetkililer seçilmişlerimizle görüşmüyor. Atanmış, seçilmişe emrediyor. Bizler o seçilmişleri oraya gönderirken, irademizi onlara teslim ettik. Yapılan açıklamada bu iradesizliğe, bu saygısızlığa bir son vermeye yönelik bir açıklamadır. Özerklik ilanı değildir. Devleti tanımama değildir. Bu saatten itibaren arkadaşlarımız gözaltına bırakılana kadar, gözaltı kararları kaldırılana kadar demokratik tepkimizi, oturma eylemimizi bu gece olmak üzere sürdüreceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem