Sıra polislere geliyor!

 Astsubaylara kadro müjdesi, polisleri de heyecanlandırdı. Polisler de 1. dereceli kadro istiyor. Aynı sorunu yaşayan yüksekokul mezunu memurların sorunu masaya geliyorÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tali

Sıra polislere geliyor!

 

Astsubaylara kadro müjdesi, polisleri de heyecanlandırdı. Polisler de 1. dereceli kadro istiyor. Aynı sorunu yaşayan yüksekokul mezunu memurların sorunu masaya geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla astsubayların kadro değişiklikleriyle ilgili çalışma başlatacaklarını açıklaması, başta polisler olmak üzere tüm yüksekokul ve üniversite mezunu memurlar için umut oldu. Astsubaylar, 1'inci derecenin 3'üncü kademesinden emekli olurken, bunun 1'inci derecenin 4'üncü kademesi olarak değiştirilmesini talep etmişlerdi. Başta polis memurları olmak üzere kamuda çalışan üniversite ve yüksekokul mezunu memurlar ise 1'inci derece kadroya kavuşamıyor. Tüm memurların 3'üncü derecede olmaları ek göstergelerinin de düşmesine, dolayısıyla emekli ikramiyeleri ve maaşlarının azalmasına yol açıyor. Bu konuda sıkıntılarını aktaran polis memurları, aynı görevi yapmalarına rağmen astsubayların emeklilik ek göstergesinin 3600, kendilerinin ise 2200 olduğunu belirterek, "Emniyet teşkilatında görevli sadece Emniyet Müdürü rütbesine 1'inci derece kadro verilirken, üniversite ve yüksekokul mezunu polislere 3'ncü derece kadro verilmektedir" dedi.

 

TALEPLER GELİYOR

 

Bu arada sendikalar, benzer bir talebi toplu sözleşme masasına da getirmeye hazırlanıyor. Polislerdeki kadro durumunun benzeri, tüm üniversite ve yüksekokul mezunu memurlarda yaşanıyor. Kamu kurumlarında çalışan üniversite ve yüksekokul mezunu memurların tamamı 3'üncü derece kadroda bulunuyor. Takvim'in haberine göre; bu memurlar da 1'inci derecede kadro ve 3600 ek gösterge istiyor. Toplu sözleşme masasında bu konunun çözülmesi bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler