Sınırdaki Kaleüsler'in yüzde 75'i tamam

Başbakan talimat verdi, sınıra sıfır noktada 'Kaleüsler'in yapımına başlandı. İlk örnek Şırnak'tan. 30 milyon TL'lik proje kapsamında 14 üs yeniden inşa ediliyor.TALİMAT BAŞBAKAN ERDOĞAN'DANBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin

Sınırdaki Kaleüsler'in yüzde 75'i tamam

Başbakan talimat verdi, sınıra sıfır noktada 'Kaleüsler'in yapımına başlandı. İlk örnek Şırnak'tan. 30 milyon TL'lik proje kapsamında 14 üs yeniden inşa ediliyor.
TALİMAT BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bölgede yaptıkları incelemelerin ardından talimat verdi, çalışmalar başladı. Ulaşımın ancak yürüyerek ya da havadan sağlandığı kritik 14 üs bölgesi, Şırnak Valiliği ve 23. Jandarma Tümen Komutanlığı tarafından güçlendiriliyor.
BETON YOLLU 'KALEÜS'

- 30 milyon TL'lik proje kapsamında önce sınıra sıfır noktasındaki üslerin eksikleri çıkarıldı. Hazırlanan raporda birçoğunun elektrik, su, ulaşım ve bina sorunu bulunduğu belirlendi. Ardından da güçlendirme çalışmaları için düğmeye basıldı.
130 KM'LİK YOL TAMAMLANDI

- İilk etapta üslere karayoluyla ulaşım için 130 kilometrelik yol yapıldı. Böylece sınır boyunca sarp kayalıklar ve hakim tepeler üzerindeki üsler birbirine bağlandı. Yollar, kış şartlarından etkilenmemesi için asfalt yerine betonla döşendi.

- Betonyollar, teröristler tarafından toprak yollara kolaylıkla döşenen mayın tuzağını önleyecek. Destek ekipler, helikopterin kalkmadığı durumlarda karayoluyla kısa sürede üsse yetişecek. Sınır köylülerinin de yararlanacağı yollar, şu ana kadar 39 noktada tamamlandı.
3 KATLI BİNALAR

- Çadır ya da derme çatma barınaklarda kalan askerler için inşa edilen binalar, gözetleme kulesi dahil üç katlı. 30 personelin barınacağı şekilde tasarlanan 'Kaleüsler'in içerisinde yemekhaneden yatakhaneye kadar her detay düşünüldü.
YÜZDE 75'İ TAMAMLANDI

- Üs bölgelerindeki askerler, elektrik ihtiyacını jeneratörle ağır kış şartlarında su ihtiyacını da karları eriterek gideriyordu. Bu da güvenlik zaafiyetine neden oluyordu. Kaleüslere elektrik ve su tesisatı çekildi. Böylece güvenliğin yanı sıra barınma kalitesi de artırıldı.

- Projenin şu ana kadar yüzde 75'lik bölümü tamamlandı. Yıl sonuna kadar tüm üs bölgeleri tamamen güçlendirilecek.
VALİ YERİNDE İNCELEDİ

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce'yle birlikte Beyaztepe ve Altıntepe askeri üs bölgelerinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Tipi altındaki ziyaret geçen hafta gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem