Sınırdaki güvenlik güçlerinin zor anları !

Çatışmaların yaşandığı Suriye sınırındaki bölgelerde güvenlik güçlerinin başı, meraklı vatandaşlarla dertte. Canlı canlı savaş izlemek isteyenler, hergün sınır hattına akın ediyor.SURİYE'DEKİ iç karışıklık nedeniyle sıkınıtılı günler geçiren Şanlıurfa'nın

Sınırdaki güvenlik güçlerinin zor anları !

Çatışmaların yaşandığı Suriye sınırındaki bölgelerde güvenlik güçlerinin başı, meraklı vatandaşlarla dertte. Canlı canlı savaş izlemek isteyenler, hergün sınır hattına akın ediyor.

SURİYE'DEKİ iç karışıklık nedeniyle sıkınıtılı günler geçiren Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde görev yapan güvenlik güçlerinin meraklı vatandaşlarla başı dertte. "Sınıra yaklaşmayın" uyarılarını dikkate almayan meraklı vatandaşlar, sınırdan uzaklaşmak yerine "Hava saldırısı olacak sınırdan uzaklaşın" anonsunu duyar duymaz sınıra koşuyor. Hedefleri ise en güzel bombalama görüntüsünü alıp savaşı yakından izlemek.

Dürbünü kamarayı alan koşuyor

Belediye hoparlörlerinden, Suriye'nin hava saldırıları öncesi vatandaşların sınırdan uzak durmaları için anonslar yapılıyor. Ancak anansu duyan meraklı vatandaşlar, saldırı anını görmek ve görüntüleyebilmek için sınıra koşuyor. Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen dağılmamakta ısrar eden vatandaşlar hava saldırılarında bile duvar diplerine girerek ellerindeki cep telefonları ile ve fotoğraf makinalarıyla o anı yakalamaya çalışıyor. Bazı merakmlı vatandaşlar ise sınıra gelip ellerindeki dürbünle savaşı izlemeye çalışıyor.

O anı yakalamak istiyorum

Sınırda savaşı canlı izleyenlerden Hüseyin Seyda, "Film izlemek gibi değilmiş. Canlı savaşı izlemek daha heyecanlı. Bir de telefonumla o bombalama anını çekmek istiyorum. Savaşın başladığı günden bu yana sürekli sınıra geliyorum. Hatta belediye hoparlörlerinden 'Hava saldırısı olacak' anonsunu duyduğum an hemen sınıra geliyorum. Ama halen bir şey yakalayamadım" dedi.

Savaşı canlı izlemek heyecanlı

Savaşı canlı canlı izlemenin heyecanlı olduğunu kaydeden Ahmet Çelik de "Umarım savaş uzun sürmez. Ama savaş devam ettiği sürece izlemek heyecan verici. Ancak savaşın çirkin yüzünü görüyoruz. Buraya kaçan insanların yüzündeki korkuyu hissedebiliyorum" diye konuştu. Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen sınırdan uzaklaşmak istemeyen vatandaşlar zaman zaman zorla uzaklaştırılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem