Sınırda Yoğun top atışı yapıldı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 19 Ekim'de bir grup PKK'lı teröristin saldırısına uğrayan Çukurca İlçesi'ndeki Asayiş Bölük Komutanlığı'ndan Kuzey Irak sınırına doğru yoğun silah ve top atışları yapıldı. Çukurca İlçesi'ndeki Asayiş Tepesi'nde bir grup terö

Sınırda Yoğun top atışı yapıldı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 19 Ekim'de bir grup PKK'lı teröristin saldırısına uğrayan Çukurca İlçesi'ndeki Asayiş Bölük Komutanlığı'ndan Kuzey Irak sınırına doğru yoğun silah ve top atışları yapıldı.

Çukurca İlçesi'ndeki Asayiş Tepesi'nde bir grup teröristin sınırın sıfır noktasında bulunan 49'uncu sınır taşında Termal kameralarla alınan bir görüntü üzerine, gece Asayiş Bölük komutanlığındaki konuşlu askerler tarafından bölgeye yoğun silah atışı yapıldı. 10 dakika süren silah seslerinin ardından aynı bölgeye bu kez top atışları yapıldı. Top ve silah sesleri yaklaşık 20 dakika sürdü.

Kuzey Irak sınırındaki Şırnak'ın, kırsal kesimlerinde PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. PKK kamplarının yer aldığı Haftanin Vadisi'ne yönelik topçu atışları devam ederken, sınır kesimindeki askeri birliklere takviye güçler sevk ediliyor.

Şırnak 23'üncü Tümen Komutanlığı'na bağlı özel eğitimli komandolar, Küpeli, Cudi, Düğün Dağı ile İnceler bölgesinde operasyonlarını yoğunlaştırdı. PKK kamplarının bulunduğu Kuzey Irak'taki Haftanin Vadisi sürekli topçu birlikleri tarafından yoğun ateş altına alınıyor. 23'üncü Tümen Komutanlığı'ndan kalkan skorsky helikopterleri ile operasyon bölgelerine askerler indirilirken, sınırdaki birliklere de takviye yapılıyor.

Nusaybin istikametinden gelen ve sivil minübüslerden oluşan yaklaşık 100 araçlık askeri konvoy, zırhlı panzerler ve sinyal kesici jammerlarin korumasında sınırdaki birliklere gitti.Operasyon bölgelerine açılan yollar olası mayınlı saldırılara karşı askerler tarafından dedektörlerle kontrol edilirken, zırhlı araçlar da askerlere eşlik ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem