Sınırda tehlikeli operasyon

 Suriye ordusu, Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıktaki Halep 'in Aziz İlçesi'nde muhaliflere yönelik helikopter destekli operasyon başlattı.Malatya'dan 22 Haziran'da kalkan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait RF-4E tipi keşif uçağını düşürmesinin ardından Türk

Sınırda tehlikeli operasyon

 

Suriye ordusu, Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıktaki Halep 'in Aziz İlçesi'nde muhaliflere yönelik helikopter destekli operasyon başlattı.

Malatya'dan 22 Haziran'da kalkan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait RF-4E tipi keşif uçağını düşürmesinin ardından Türkiye ile Suriye arasında yaşanan gerginlik üzerine sınır bölgesine askeri yığınak yapan Suriye ordusu ile muhalifler arasında Halep'in Azez İlçesi'nde çatışma çıktı. Türkiye sınırına yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Azez İlçesi'nde düzenlenen operasyonda Suriye ordusu belirlenen hedeflere havadan helikopterle de destek verdi. Suriye sınırındaki Kilis'ten duyulan çatışma bölgesinden dumanların da yükseldiği gözlendi.

 

Suriye'de yaşanan iç çatışma Kilisliler tarafından endişe içinde takip ediliyor.

 

ŞANLIURFA SINIRINDA ASKERİ HAREKETLİLİK

 

SURİYE ile en uzun sınır hattına sahip Şanlıurfa'da, askeri hareketlilik arttı. Suriye ile 233 kilometre sınır hattı bulunan Şanlıurfa'da, sınır bölgelerindeki askeri birliklere zırhlı araç ve personel takviyesi yapıldı.

 

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki, Mürşitpınar Köyü'nde bulunan 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı birliklere önceki günden itibaren gönderilen zırhlı araçlar birliklerde konuşlandırıldı. Sınırdaki nöbet kulübelerinden sürekli Suriye'yi gözleyen askerler, gelişmeleri anlık olarak üstlerine bildiriyor. Zırhlı araçların birliklerde bekletildiği bölgede askeri hareketliliğin ve yoğun güvenlik önlemlerinin artması dikkat çekiyor.

 

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki ilçeleri olan Ceylanpınar ve Akçakale'de de askeri hareketlilik arttı. Zırhlı araç gönderilen ilçelerdeki birliklere, diğer illerden asker takviyesi de yapıldığı bildirildi. Suriye'nin sürekli gözlendiği sınırda, gece ve gündüz termal kameralar ile gözetleme yapılıyor.

 

Bu arada sınır hattına yakın bölgeye vatandaşların geçişine de izin verilmiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler