Sınırda patlama! Ölü ve yaralılar var...

Türkiye'ye 2 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin Atme Kasabası'nda bomba yüklü araç infilak etti. Patlamada çok sayıda ölü ve yaralının olduğu belirtilirken, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nden ambulanslar yaralıları almak için Suriye tarafına geçti.Atme Kasabası'

Sınırda patlama! Ölü ve yaralılar var...


Türkiye'ye 2 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin Atme Kasabası'nda bomba yüklü araç infilak etti. Patlamada çok sayıda ölü ve yaralının olduğu belirtilirken, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nden ambulanslar yaralıları almak için Suriye tarafına geçti.

Atme Kasabası'na geçen ambulanslar dönmeye başladığında, yaralıların durumlarının ağır olduğu anlaşıldı. Bölgeye gelen ilk haberlere göre patlamada 12 kişi öldü, 65 dolayında da yaralı var.

Öte yandan Atme Kasabası'ndaki patlamanın Orient Hastanesi yakınlarında meydana geldiği ve şiddetli patlamada hastanenin bir bölümünün de çöktüğü belirtildi. Ölenlerin bir kısmının bu enkazda olduğu kaydedildi.

Cilvegözü sınır kapısına 20, Türkiye sınırına 2 kilometre uzaklıktaki patlamanın meydana geldiği bölge, Özgür Suriye Ordusu'nun denetiminde bulunuyor.

Patlama, sabah saat 09.30 sıralarında Reyhanlı İlçesi Bükülmez Köyü'nün karşısında bulunan Atme Kasabası'ndaki bir hastanenin yakınlarında meydana geldi. Şiddetli patlama Reyhanlı İlçesi'nden de duyulurken, çok sayıda ölü ve yaralının olduğu belirtildi. Patlamanın ardından Reyhanlı'dan çok sayıda ambulans Atme Kasabası'na gönderildi, Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde de gelebilecek yaralılar için hazırlık yapıldı.

Atme Kasabası'nda iç savaştan kaçan ama ülkelerini terk etmek istemeyen 30 bin civarında Suriyelinin yaşadığı çadır kent bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler