Sınırda önlemler üst seviyede

Şanlıurfa'da Suriye'ye yönelik güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.İç karışıklığın yaşandığı Suriye'de çatışmaların Türkiye sınırına dayanmasının ardından Şanlıurfa'da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Sınıra zırhlı araçların konuşlandır

Sınırda önlemler üst seviyede

Şanlıurfa'da Suriye'ye yönelik güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

İç karışıklığın yaşandığı Suriye'de çatışmaların Türkiye sınırına dayanmasının ardından Şanlıurfa'da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Sınıra zırhlı araçların konuşlandırıldığı kentte; hakim bir tepeye de hava savunma sistemi kuruldu.
 
Suriye'ye en uzun sınır hattı ile komşu olan Şanlıurfa'da güvenlik önlemleri artarak devam ediyor. Daha önce Suriye sınırındaki Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerine zırhlı araç ve personel takviyesinin yapıldığı Şanlıurfa kent merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki Mehmetçik Köyü yakınlarındaki hakim tepeye hava savunma üssü kuruldu.
 
Malatya 7'nci Ana Jet Üssü Komutanlığı'ndan getirilen sistemin kurulduğu tepede, uçaksavar ve füzelere karşı radar sistemleri yerleştirildi. 24 saat boyunca 180 derecelik açıyla dönerek alan taraması yapılan üste gelişmeler anlık olarak üstlere bildiriliyor. Uçaksavar ve füze rampalarının da kurulu bulunduğu; yaya ve araç ulaşımına kapalı alanda askerler sürekli nöbet tutuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler